Eropuit: De florale zoektocht naar het Lammetje

Op zoek naar een leuke activiteit voor het hele gezin? Van 1 tot en met 9 mei wordt de stad Gent letterlijk in de bloemetjes gezet en kan je er deelnemen aan een unieke stadswandeling. Het parcours staat volledig in het thema van de Gentse grootmeester Jan Van Eyck en zijn Lam Gods.

Doorheen het stadscentrum van Gent doen 7 handelaars mee en worden de shoppingcentra Zuid en de Post aangekleed met een floraal kunstwerk. In samenwerking met Floraliën Gent (dit jaar De Groene Zesdaagse) werd er gekozen voor lokale bloemisten die stuk voor stuk een uniek kunstwerk gecreëerd hebben met elk een eigen verwijzing naar Van Eyck. Bovendien is elke florale installatie geïnspireerd op het Lam Gods. Ook de handelaars zelf doen iets bijzonders in het teken van het Van Eyck-jaar.

Zoektocht voor kinderen

In elke florale installatie zit een klein lammetje verstopt, verwijzend naar het Lam Gods. Kinderen kunnen tijdens de stadswandeling op zoek gaan naar de lammetjes en zo de volledige kudde verzamelen. Een beetje gelijkaardig aan de ‘knuffelberenjacht’ die overal in Vlaanderen opdook tijdens de lockdown vorig jaar in maart.

“Door een wandeltocht te organiseren in combinatie met een zoektocht voor de jongsten creëren we een amusante gezinsactiviteit die daarnaast ook helemaal coronaproof kan doorgaan”, aldus Fien Christiaens, één van de studenten van de Arteveldehogeschool die het evenement organiseert.

Meer info over de zoektocht? www.dezoektochtnaarhetlammetje.com

Wedstrijd

Aan de stadswandeling is ook een wedstrijd gekoppeld waaraan je via sociale media kan deelnemen. Als je tijdens je wandeling op zoek gaat naar de lammetjes en daarvan een originele foto neemt, maak je kans op 2 duo-tickets voor de volgende editie van de Gentse Floraliën én een leuke strip- of kleurboek die je kan terugvinden in de Van Eyck Shop in Gent. Om deel te nemen, moet je de foto dan posten op Facebook met de volgende hashtags: #zoekhetlam #floralien #omgvaneyckwashere #puurgent

De wedstrijd wordt georganiseerd door Floraliën Gent in samenwerking met Stad Gent en Puur Gent.

OMG! Seven Senses Tour

De aankleding van de etalages en de samenwerking met de lokale handelaars in Gent geldt ook als de ‘aftrap’ voor het openingsweekend van de Seven Senses Tour: een unieke zintuigelijke stadswandeling waarbij je Gent ontdekt door de ogen van Jan Van Eyck. Deelnemen aan de Seven Senses Tour kan vanaf 8 mei.

Koop hier je tickets voor de Seven Senses Tour.

Bekijk hier alle activiteiten van De Groene Zesdaagse.

 

%d bloggers liken dit: