Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Opening Beeldentuin Hugo Voeten

5 maart - 31 oktober

Beeldentuin Hugo Voeten - Composition of 12 columns door Ivan Roussev - Fotograaf (c) Dronesight

De tuin zwaait de poorten weer open voor bezoekers. Hier gaan kunstwerken in dialoog met de tuinarchitectuur en het landschap.

De 15 hectare grote private Beeldentuin Hugo Voeten in Geel bevat diverse tuinsferen. Bezoekers ontdekken er rondom de statige Villa Hazenhout een historisch park. Deze indrukwekkende evergreen werd ontworpen door Jacques Wirtz. Daarnaast bevat het geometrisch park gezellige tuinkamers. In dit eigen ontwerp staan taxushagen en gazons centraal. Tot slot valt de uitgestrektheid van een landschappelijke zone op. Deze is doorspekt met strakke onregelmatige vijvers. Dit modern park werd aangelegd naar een ontwerp van Pol Van Herck en Erik Dhont.

In de unieke groene setting staan honderden werken van tientallen kunstenaars opgesteld. Ze gaan een speciale dialoog met de natuur en het landschap aan. Hugo Voeten gaf er zijn eigen toets aan. Het park toont schitterende werken van Novello Finotti, Pavel Koichev, Emil Popov, Joris Gaymans, Wim Delvoye, Krum Damianov, Panamarenko en vele anderen. Ze gaan een speciale dialoog met de natuur en het landschap aan.

www.collectionhugovoeten.com

Gegevens

Begin:
5 maart
Einde:
31 oktober
Evenement Tags:
, , ,
Site:
www.collectionhugovoeten.com

Locatie

Beeldentuin Hugo Voeten
Hazenhout 17-19
Geel, 2440 België
+ Google Maps