Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wensendag in Japanse Tuin

3 juli @ 10:00 - 17:00

wensendag japanse tuin

Doe een wens!

De zevende dag van de zevende maand is het in Japan Tanabata, of wensendag. Hierbij wordt het begin van de zomer gevierd.

Ook in de Japanse Tuin is er op 3 juli Tanabata/Wensendag. Je kan er op die dag een wens doen. Dit gebeurt op tanzaku, speciale gekleurde papiertjes waarop je een wens of droom kunt schrijven. Met name om succes te wensen voor je schoolresultaten of carrière, maar ook wensen voor de liefde.

Je kunt je wens niet zomaar ergens ophangen, dit moet echt aan een bamboetak zijn. Dit vanwege de symbolische betekenis van bamboe. De lange, rechte stammen van de bamboe lijken namelijk naar de hemel te rijken. Zo kunnen de takken je wens overbrengen naar de goden, en zo je wens in vervulling laten gaan.

Je kan in de Tuin houten plankjes of gekleurde papierstroken krijgen om je wens op te schrijven. Zelf een vooraf geschreven wens meebrengen kan natuurlijk ook. Terwijl je door de tuin wandelt is er natuurlijk ook de mogelijkheid om te genieten van Japanse lekkernijen bij de aanwezige kraampjes.

www.visithasselt.be

Gegevens

Datum:
3 juli
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Tags:
, , ,
Site:
www.visithasselt.be

Organisator

Japanse Tuin