Alternatief Rozenfeest Rivierenhof 2021

Datum/Uur - za 05 juni 2021 - za 19 juni 2021 (0:00 )
Categorie - Event
Locatie - Provinciaal Groendomein Rivierenhof
Adres - Turnhoutsebaan 246, 2100 Deurne (België)

Omwille van de pandemie, kan ook in 2021 het Rozenfeest niet in haar traditionele vorm doorgaan. Maar het Rivierenhof trakteert je in de rozenmaand wel op mooie alternatieve pop up-activiteiten ter ere van de koningin der bloemen. Tussen 5 en 19 juni 2021 kun je onder veilige omstandigheden genieten van een zeer divers programma:

Rozenchallenge 

Ben je creatief met potlood en kleur? Hou je ervan de natuur te tekenen of te schilderen? Doe dan mee aan de Rozenchallenge! We gaan de uitdaging aan om zeker 51 ramen van het kasteel Rivierenhof aan te kleden met tekeningen, schilderijen en kunstwerkjes geïnspireerd door de roos.

Maak een werk met de roos als thema op een papier van 42 x 30 cm (rechtopstaand A3-formaat) en breng het na afspraak via [email protected], binnen op zaterdag 5 juni tussen 14u en 17u in de Rozentuin. Alle inzendingen worden opgehangen aan de ramen van het kasteel, zodat iedere parkbezoeker 3 weken lang kan genieten van jouw kunstwerk! Terug ophalen van jouw werk gebeurt op afspraak op maandag 21 juni 2021 tussen 17u en 19u.

Tekenen in de Rozentuin 

Op zaterdag 5 juni 2021 van 14u tot 17u schildert en schetst een groep ervaren tekenaars naar waarneming. Vanop een veilige afstand kan je in de Rozentuin de vorderingen bewonderen tussen de heerlijk geurende rozen. Vanaf 7 juni om 15u kun je de kunstwerken van de Rozenchallenge bewonderen aan de ramen van het kasteel Rivierenhof (oostvleugel).

Gegidste rozenwandelingen 

Anderhalf uur op pad onder leiding van een rozenkenner. De rozengids wacht je op voor het domeinwachtersgebouw (Infopunt, Turnhoutsebaan 246 in 2100 Deurne) en neemt je langsheen de bijenhal en de schaduwtuin mee naar de rozentuin. Deelnemen is gratis. Vooraf inschrijven en het dragen van een mondmasker zijn verplicht. Klik op jouw datum naar keuze om online in te schrijven voor deelname op zaterdag 12 juni 2021 om 14u of om 16u  of op woensdag 16 juni 2021 om 14u of om 16u .

De RozenRoute: doe-het-zelf-rozenwandeling
Verken de Rozentuin van het Rivierenhof op eigen houtje met je smartphone of haal de papieren tekst op bij het Infopunt Domeinwacht. Ideaal voor wie wil kennismaken met rozen via verhalen en boeiende info. Start: aan het bijenhuisje voor het Infopunt Domeinwacht, links naast de rozentuin. Vanaf 8 juni 2021 tot wanneer de bloemen zijn uitgebloeid.

Vertellingen in de Rozentuin 

Op zondagnamiddag 13 juni 2021 trakteren de vertellers van het Sprookjeshuis je op heerlijke verhalen. Onder de Rozengang in de Rozentuin luister je zittend in veilige bubbels. Gratis deelnemen om 14u of om 15u? Schrijf je online in (voorinschrijving verplicht, ook het dragen van een mondmasker).

Vertelwandeling Rosanna’s roos 

Op woensdag 16 juni 2021 wandel je van de Rozentuin naar het Sprookjeshuis terwijl je geniet van een goed verhaal. Voor iedereen van 10 tot 110 jaar. Gratis! Voorinschrijving en het dragen van een mondmasker zijn verplicht. Registreer hier jouw deelname (ook kinderen moeten inschrijven) om 14u of om 15u.

Bloemschikworkshop 

Heb je nog niet zoveel of geen ervaring in het bloemschikken, maar wil je het graag eens proberen? Samen maken we een tafelstuk met mooie, frisse rozen in zomerse tinten dat je nadien mee naar huis kan nemen om er verder van te genieten.

De workshop gaat door op 19 juni 2021 om 14u in openlucht onder de luifel van de kinderboerderij Rivierenhof, Parkweg in 2100 Deurne en duurt anderhalf uur. Deelnemers dragen een mondmasker en brengen best een taartvorm, bord, zak of doos mee van ongeveer 30cm doormeter om het bloemstuk mee naar huis te nemen.

€ 15,00 per deelnemer. Enkel na reservatie. De factuur wordt je via email toegestuurd.

 

Google Map - Turnhoutsebaan 246, 2100 Deurne (België)
Kaart wordt geladen...
%d bloggers liken dit: