Fladderspeurtocht

Datum/Uur - za 01 augustus 2020 - ma 31 augustus 2020 (0:00 )
Categorie - Kinderen
Locatie - Arboretum Kalmthout
Adres - Heuvel 8, Kalmthout (België)

Word jij ook zo blij van het kleurrijke gefladder van vlinders? Je voelt ze zelfs in je buik als je verliefd bent! Van bloem tot bloem vliegen ze vrolijk en vrij in het rond, vlinders maken de arboretumtuin in de zomer nóg fleuriger. Wist je dat vlinders niet alleen mooi, maar ook nuttig, slim en sterk zijn? Kom alles te weten over hun wonderlijke wereld en doe mee met de Fladderspeurtocht. De vlinders dagen je uit met originele opdrachten en leuke spelletjes.

Fladder en speur door de tuin en beleef een heerlijke, zomerse dag vol kleur- en speurplezier. Misschien kruip je wel liever als een rups? Dat mag, zolang je maar niet van de blaadjes eet…

Prijs
De Fladderspeurtocht zit inbegrepen in je toegangsticket tot de tuin van Arboretum Kalmthout. Kinderen -12 jaar kunnen gratis deelnemen.

Meer info over openingstijden en tarieven.


Over Arboretum Kalmthout

Arboretum Kalmthout is een wonderlijke plek. Sinds 1856 zijn er in de 12,5 hectare bomentuin ruim 7.000 plantensoorten uit de hele wereld verzameld. Elk seizoen zie je iets nieuws. De winter is een bijzondere periode, dan bloeien de toverhazelaars, de grootste verzameling van Europa! Ongeacht koude of sneeuw zorgen ze voor unieke, zoet geurende bloemen in warme kleuren. In de herfst tonen ze samen met de Japanse esdoorns een prachtig kleurenspektakel. In de lente bloeien kerselaars en appelaars volop, een wolk van bloesems! In de zomer trekt vooral de vlindertuin de aandacht. Kinderen kunnen dan deelnemen aan een speurtocht. Ze zijn dol op de grote vijver en de bonsais. Uitrusten doe je op één van de vele banken of op het terras van de cafetaria.

Google Map - Heuvel 8, Kalmthout (België)
Kaart wordt geladen...
%d bloggers liken dit: