Hortensias Feest

Datum/Uur - di 21 juli 2020 (10:00 - 18:00 )
Categorie - In bloei
Locatie - La Feuillerie
Adres - Rue de la Feuillerie 1, 7760 Celles (België)

Hortensias Feest in La Feuillerie! Het botanisch park ‘La Feuillerie’ te Celles , samen met drie andere tuinen : ‘Jardin du Tournay-Vous’ te Orcq , ‘Les Sentes de l’Hydrangée’ te Flobecq en ‘Les Asperas’ te Rumes zullen hun deur openen om de magische wereld van de Hortensia’s (Hydrangea) in volle bloei te laten ontdekken.

Vier niet te missen tuinbezoeken die u al de geheimen van een goede keus, goede plaats in de tuin en het onderhoud zullen onthullen.

Uitgenodigd door la Feuillerie op het Hortensias Feest : de artisanale kwekerij ‘HortensiArtois’ gekend voor zijn enorm aanbod van meer dan 250 soorten en variëteiten, de kwekerij ‘De Tuinpoort’ en ‘Beverlei’ gespecialiseerd in grotere planten, de kwekerij Jan Sterken gespecialiseerd in minder gekende en rare soorten en variëteiten. Zij zullen het beste van hun collecties aanbieden!

Praktische informatie over het Hortensias Feest

  • Van 10 uur t.e.m. 18 uur
  • Prijs: €5 ten voordele van “M’ Madagascar”
  • Breng uw picknick mee, dranken beschikbaar.
  • Ook Snacks, broodjes, taart… worden aangeboden.

www.lafeuillerie.be


La Feuillerie, een klein romantish park van 1,5 ha. groot, aangelegd rond 1840 in de typische Engelse landschapsstijl, en vanaf 1980 langzaamaan uitgegroeid tot een geheel van 3,5 ha. Met een groot aantal merkwaardige bomen, met niet minder dan 2000 nieuwe bomen, heesters, vaste planten, rozelaars enzoverder, waarvan de meeste tot de niet alledaagse en zeldzame planten behoren kan La Feuillerie als een van de meest interessante Plantentuinen (Arboretum) van Wallonië worden beschouwd.

Afgezien van haar evenementen ontvangt La Feuillerie graag groepen van min. 15 tot 50 personen voor een begeleid bezoek van ongeveer 1,5 uur. Na het bezoek worden een drankje en versnapering aangeboden. Prijs : 6,50 p.p.

Google Map - Rue de la Feuillerie 1, 7760 Celles (België)
Kaart wordt geladen...
%d bloggers liken dit: