Februaribloeier | Edgeworthia chrysantha

Een heester met een nauwelijks uit te spreken Latijnse naam verrast ons in februari met een prachtige winterbloei. De zijdeachtige blaadjes die binnenin geel zijn, doen ons verlangen naar het voorjaar. Lees hier alles over de Edgeworthia Chrysantha of Papierstruik.

Edgeworthia chrysantha produceert clusters van 5 cm breed die elk een massa buisvormige bloempjes bevatten. De buitenzijde van de bloemen is bezet met witte, zijdeachtige haartjes, de binnenzijde is geel. Wanneer de heester volgroeid is, bereikt hij een hoogte van een tot twee meter en een breedte van twee meter. Na verloop van jaren wordt deze struik met lange, lichtgroene en eironde bladeren mooi dicht.

De bloemknoppen worden voor de winter gevormd en zijn vorstgevoelig. Ook al vreest deze heester geen negatieve temperaturen, toch bestaat de kans dat hij in strenge winteromstandigheden nauwelijks bloeit. Voor een perfecte bloei geeft Edgeworthia de voorkeur aan een goed beschutte plek.

Om even te proberen: de takken van Edgeworthia zijn zo soepel dat je er een knoop kan in leggen. Wanneer Chinezen een tak knopen, doen ze een wens.

Hier vind je meer mooie winterbloeiers voor je tuin.

%d bloggers liken dit: