© HERBAS, cover Lannoo

Feest in de kruidentuin [AFGELOPEN]

De lente is een waar festijn in de kruidentuin. Kruiden, bladeren en planten beschikken op dit moment over de hoogste concentratie aan mineralen en vitaminen doordat de zonnestralen en de stijgende warmte energie geven en de groei bevorderen. Kruidenspecialist en wildplukker David Van Steenkiste maakt ons in zijn boek wegwijs in de wereld van planten die dagelijks onze gerechten kunnen kruiden.

David Van Steenkiste, opleiding van kok, was van jongs af aan gepassioneerd door kruiden. Vele uren was hij te vinden in de natuur op zoek naar kruiden en eetbare bloemen. Zijn passie bracht hem tot herborist bij Pure C van Sergio Herman. Ondertussen startte hij zijn eigen kruidenbedrijf Herbas. Wat klein begon groeide al snel uit tot dé leverancier van zeldzame kruiden en bloemen aan tientallen sterrenrestaurants en evenementen als Tomorrowland. De tuin van het toenmalige driesterrenrestaurant ‘Hertog Jan’ is de uitvalbasis van Herbas. Particulieren kunnen er op afspraak terecht voor rondleidingen.

Meer en meer speelden de klimaatverandering en de droogteperiodes hem parten. Hij ging op zoek naar een oplossing en kwam zo bij de plantentorens (vertical farming) terecht. Het begin van een nieuw avontuur. David verkocht eind 2020 zijn kruidenbedrijf en startte Plant-t, een bedrijf gespecialiseerd in plantentorens zowel voor particulieren als scholen en bedrijven. Met een prachtig kruidenboek neemt hij afscheid van zijn kruidentuin.

Herbas. Kruiden, recht uit de natuur op je bord geeft je een inkijk in de buitengewone wereld van kruiden. Auteur David Van Steenkiste maakt je warm om meer te kokkerellen met kruiden, om ze zelf te planten en je te prikkelen om er nieuwe technieken mee uit te voeren. Dit ontdek je in het boek:

✔ Een overzicht van de kruiden per seizoen: Welke kruiden zijn nu geweldig? Wat schaft de kruidentuin én wat kan je nu doen in de kruidentuin? Wat vind je dit seizoen zoal in het wild?
✔ Tips voor wildplukavonturen
✔ Tips om kruiden en bloemen te bewaren
✔ + 40 kruiden in detail besproken met prachtige fotografie
✔+ 40 recepten door David Van Steenkiste, Sofie Dumont, Hendrik Dierendonck, Arne Quinze, Bert Castermans, Gaël Byl, Nick Coppens, Ran Van Ongevalle en Ruige Vermeire

Herbas. Kruiden, recht uit de natuur op je bord is verschenen bij Lannoo. Prijs: 25,99 euro. Te koop bij de boekhandel en in de boekenshop van Fence Tuinmagazine.


WIN HET BOEK!

Het enige wat je moet doen om dit mooie boek te winnen is hieronder de wedstrijdvraag beantwoorden en een gokje wagen op de schiftingsvraag. Deelnemen kan tot en met zondag 6 juni.

www.herbas.be
www.plant-t.be

Deze wedstrijd is afgelopen. En de winnaar is… Ellen Liekens! Proficiat, jij wint het boek Herbas! De redactie zal persoonlijk contact met je opnemen.

%d bloggers liken dit: