EropuitHotlist

Fietsen door de Heide in Nationaal Park Hoge Kempen

‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk en ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland ken je waarschijnlijk al. Limburg heeft er nu een unieke fietsbeleving bij! Een gloednieuw fietspad ‘Fietsen door de Heide’ in het Nationaal Park Hoge Kempen. Op een traject van vier kilometer fiets je dwars door het enige Nationaal Park van België waarbij een houten brug je naar een panoramisch uitzicht brengt.

Geniet van prachtige landschappen op je fiets

‘Fietsen door de Heide’ voert je dwars door het Nationaal Park Hoge Kempen. In dit park wisselen uitgestrekte dennenbossen en eindeloze heidelandschappen elkaar af. Bij ‘Fietsen door de Heide’ krijg je deze natuur op een dienblaadje gepresenteerd door de nieuwe verbinding tussen de fietsknooppunten 550 en 551. Je fietst dwars over de Mechelse Heide dat met 700 hectare één van de grootste heidegebieden in Vlaanderen is.

Topbeleving op dit traject is ongetwijfeld de bijna 300 meter lange houten fietsbrug, een baken in het landschap. Bovenop de fietsbrug krijg je een breed zicht op de natuurlijke omgeving.

Ik wil Fietsen door de Heide!

‘Fietsen door de Heide’, dat is zorgeloos trappen doorheen topnatuur in Limburg. Ga aan de slag met de routeplanner van Visit Limburg en stippel een route uit via traject 550-551 in Maasmechelen. Of maak het jezelf gemakkelijk en kies hier één van de kant-en-klare fietsroutes.

www.visitlimburg.be


‘Fietsen door de Heide’ is een project van Visit Limburg, de marketingorganisatie die instaat voor de ondersteuning van het toerisme in Limburg. Alles gebeurde in samenwerking met Provincie Limburg, Limburg Sterk Merk, Toerisme Vlaanderen, de gemeente Maasmechelen, het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en het Regionaal Landschap Hoge Kempen & Maasland.

Visit Limburg legt met unieke fietsbelevingen zoals ‘Fietsen door het Water’, ‘Fietsen door de Bomen’ en ‘Fietsen door de Heide’ een extra laag bovenop het bestaande fietsroutenetwerk. De volgende fietsbeleving op de planning? ‘Fietsen onder de Grond’ in Riemst.

%d bloggers liken dit: