EropuitHotlist

Floriade 2022: Geniet van een dag vol groen

Op de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade – die slechts eens in de 10 jaar plaatsvindt – ontdek je oplossingen die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. Je beleeft er een geweldige dag vol groen met wereldse tuinen, groene kunst, lekker eten, duurzame innovaties en een te gek, groen kinderprogramma. Kom het zelf zien, ruiken en proeven!

Reis doorheen de landenpaviljoens

Op Floriade Expo kan je zo’n 20 paviljoens bezoeken. In elk paviljoen maak je kennis met de cultuur, planten, bloemen en groene innovaties van een land. Je wandelt er door de Belgische tuin vol eetbare bloemen en ontdekt wat de nationale bloem van Bangladesh is. Neem zeker ook een kijkje bij het Thaise paviljoen en ontdek de exotische tuin vol waterlelies, kurkumaplanten, sierplanten en nog veel meer.

  • Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022
  • Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022
  • Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022
  • Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022

Bezoek het arboretum

Het arboretum vormt de groenstructuur van de wereldtuinbouwtentoonstelling, met bomen, planten en bloemen die afkomstig zijn van Nederlandse kwekers. Deze bijzondere verzameling is op alfabetische volgorde geplant en vormt een levende bibliotheek vol geuren, kleuren en inspiratie. Alle bomen zijn met zorg uitgekozen omdat ze bijvoorbeeld de luchtkwaliteit verbeteren, de temperatuur verlagen of een bijdrage leveren aan de biodiversiteit door nestmateriaal of voedsel te bieden. Wil je meer weten over deze groene eigenschappen? In het park vind je meer info over al het groen in het arboretum.

Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022
Arboretum

Ga op fotojacht

Op zoek naar de perfecte groene en kleurrijke plek om een selfie te nemen? Bezoek dan de 8 kleurrijke tuinen van Classics & Future Moments die samen een bloemenkunstproject vormen. Het is net als een kunstgalerij, maar dan met kunstwerken uit planten en bloemen. De tuinen liggen schuin, zodat ze de perfecte achtergrond vormen voor een foto!

Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022
Tuinen van Classics & Future Moments © Floriade 2022

Ontdek het Dobberend bos

Speciaal voor de wereldtuinbouwtentoonstelling is het Dobberend Bos vanuit Rotterdam neergestreken in Almere. Dit werk van kunstproducent Mothership is een geschenk aan Floriade. Het bos bestaat uit 20 gerecyclede zeeboeien uit de Noordzee gevuld met 20 Hollandse iepen. Deze drijvende bomen zorgen voor extra vergroening, compensatie van CO2 en reductie van fijnstof. Het kunstwerk vraagt aandacht voor klimaatadaptatie en het zorgt voor bewustwording van het belang van groen bij kinderen en volwassenen.

Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022
© Floriade 2022

Leuk voor kinderen: Bostheater ‘Red de Wereld’

Dagelijks om 11:00 en 12:30 uur in het bostheater (Utopia Island) speelt theatergezelschap BonteHond de familievoorstelling ‘Red de Wereld’.

Een show vol boze bloemen en bedroefde bijtjes om het goede voorbeeld te geven. Want met showdansen en ingeleefde ballads gaan we de wereld redden. Een kindervoorstelling over of het ook anders kan. Over de impact van liedjes over moeilijke dingen en dansjes over iets waar je toch niks van snapt. Vol bangmakerij en goede bedoelingen en glitterig amusement.

  • Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022
  • Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022

Zweef boven Floriade

Stap in de 850 meter lange kabelbaan en zweef boven het Floriade-park. Onderweg geniet je van een mooi uitzicht vanaf een hoogte van 35 meter! Dit is hét duurzame vervoermiddel van de toekomst.

Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022
© Floriade 2022

Kunst

Op het park kun je op verschillende plekken grote en kleine kunstwerken ontdekken. Kunst om de natuur, en zeker de natuur in en rondom de Groene Stad, emotioneel te leren ervaren. Natuur en technologie komen samen in het Kunstbos. En met de kunstwerken van Florentijn Hofman en Farida Sedoc, heeft Almere er twee nieuwe kunsticonen bij. Laat de kunst je verrassen en verbazen.

  • Wereldtuinbouwtentoonstelling Will Beckers, natuurkunst
  • Kunstwerk Florentijn Hofman - Beehold
  • Kunstwerk Florentijn Hofman - Beehold
  • Wereldtuinbouwtentoonstelling Suburbia in de buurt, Root

Volg een thema-route

In het ruim 60-hectare grote park valt veel te ontdekken. Weet je niet waar te beginnen? Kies een van de thema-routes en ga op pad! Je kan bijvoorbeeld kiezen voor de bloemen-route, bomen-route, culinaire-route, kunst-route, Kids Expeditie en veel meer.

Floriade is tot en met 9 oktober dagelijks geopend van 10:00 tot 19:00 uur. De wereldtuinbouwtentoonstelling vindt plaats in Almere in Nederland.

www.floriade.com

%d bloggers liken dit: