© Floriade Expo 2022

Floriade plant dit najaar een diversiteit aan bloembollen

Het najaar is hét moment om bloembollen te planten, ook bij Floriade. In de afgelopen twee jaar zijn er al 1.000 bomen, planten en heesters aangeplant op het 60 hectare grote Floriade-terrein. Van begin oktober tot eind dit jaar wordt dat aangevuld met bloembollen. Alle bollen worden met de hand geplant.

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal.  Momenteel zijn de voorbereidingen voor Floriade 2022 in volle gang. De bloembollen die het expoterrein zullen sieren, worden dit najaar geplant.

30.000 biologische tulpenbollen

In het Ecodistrict aan de zuidkant van het Floriade-terrein, waar een van de ingangen van de Expo komt, worden 30.000 biologische tulpenbollen geplant. Aankomend voorjaar zullen de verschillende tulpensoorten het entreegebied feestelijk kleuren! Als je vanuit het westelijk entreegebied het park inloopt, kan je de alleezone niet missen. Deze zone wordt ingevuld met bloembollen in 18 verschillende kleurencombinaties, geïnspireerd op de kleuren van de regenboog.

Groen bij de boulevard

De groenstroken van de boulevard, die met zijn 3 kilometer lengte het Floriade-park omlijst, worden aangevuld met witte bolbloemen. Deze bolbloemen zijn specifiek geselecteerd om bijen aan te trekken. Bijen zijn belangrijk voor onze gezondheid. Ze werken mee aan de voortplanting, groei en de kwaliteit van planten, bomen, groenten en fruit. Langs de boulevard vind je bolgewassen als hyacinten en narcissen terug. Wanneer Floriade opent op 14 april 2022 start het bloeiseizoen van de verschillende bolgewassen in de groenstroken van de boulevard.

Bij het planten van de bloembollen worden studenten van verschillende groenopleidingen betrokken. Theo Luijendijk, een van de docenten die de studenten begeleidt, is enthousiast over het van Floriade Expo 2022, Growing Green Cities.

‘Wij roepen het al jaren, maar er komt nu steeds meer aandacht voor groen in de stad. Dak- en gevelbegroening is binnen onze opleiding sinds drie jaar een keuzevak. Groen is belangrijk voor de biodiversiteit, waterretentie en het naar beneden brengen van de temperatuur in de stad. Bovendien heeft het een gunstige invloed op de geestelijke gezondheid.’

www.floriade.com

%d bloggers liken dit: