© Shutterstock

Geef naaktslakken geen kans in de moestuin

Wist je dat naaktslakken een hekel hebben aan droogte? Een handig weetje als je niet wil dat deze tuindieren schade brengen aan je eerste ingezaaide bedden in de moestuin. Lees hier hoe je de grond in de tuin kan bewerken om naaktslakken te weren.

Hoe kan je de schade beperken die naaktslakken aan de eerste ingezaaide bedden in de moestuin toebrengen? Je kunt de aarde vooraf klaarmaken en van de warme en zonnige dagen profiteren om het grondoppervlak met een vork of hark om te woelen. Het is zinloos om de grond dieper dan 10 cm te bewerken. De jonge naaktslakken die zich onder de kleine kluiten verbergen, verschijnen bij warm weer in de fijne aarde die onder invloed van de zon opdroogt. Deze jonkies zullen dan snel sterven door uitdroging.

Hoe vaker je deze bewerking herhaalt, hoe meer naaktslakken je zult elimineren. Deze methode, die ook door landbouwers op de velden wordt toegepast, biedt bovendien het voordeel dat de bodem wordt losgemaakt. En dat versnelt dan weer de afbraak van organisch materiaal. Door deze mineralisatie komen er voedingsstoffen zoals stikstof vrij voor de wortels van jonge groenten.

Win-win!

%d bloggers liken dit: