(c) studioPSG.be

Geef restplastics een tweede leven in de tuin

Per jaar produceert België maar liefst 135.000 ton huishoudelijke restplastics. Geen PMD die we met z’n allen massaal inzamelen en recyclen, maar wel groente- en fruitbakjes, yoghurtpotjes, kruidenpotjes en zo veel meer. Vandaag worden 90 % van deze restplastics verbrand terwijl het écht anders kan. Bij ECO-oh! recyclen ze restplastics op de meest ecologische wijze tot duurzame 100% recyclebare producten. Ontdek wat jij kan doen.

(c)studioPSG.be
(c)studioPSG.be

Morgen wordt recyclen vanzelfsprekend
Wist je dat ongeveer 1 miljoen Belgen hun restplastics vandaag al sorteren en naar het containerpark brengen? Het klinkt vanzelfsprekend en toch is het nog eerder uitzondering dan regel. Van het containerpark gaan de restplastics naar ECO-oh! in Houthalen. Daar staat een unieke fabriek die gebouwd is om deze restplastics zonder verdere voorsortering te recyclen tot waardevolle grondstoffen die verwerkt worden tot duurzame producten voor tuin, bouw en publieke ruimtes. Zo draagt ECO-oh! bij aan het verminderen van de afvalberg en bieden ze een alternatief voor verbranden. Zorg dragen voor schaarse grondstoffen, dat is beter voor de natuur en voor de volgende generaties.

 

 

Wat kan jij doen?

(c)studioPSG.be
(c)studioPSG.be

Bij ECO-oh! kunnen ze nog veel meer restplastics verwerken. Daarom willen ze burgers en overheden sensibiliseren tot het sorteren en inzamelen hiervan. Misschien wil jouw stad of gemeente wel meedoen. Veel is daar niet voor nodig, een beetje goede wil, een extra plek op het containerpark, de juiste info over hoe te sorteren, en zo sluiten we samen de kringloop van restplastics. Recyclen en sorteren doen we samen, want met kleine daden maken we samen het verschil!

 

Duurzaam biedt meer voordeel dan je denkt
Met Ecolat en Ecoplanc van 100% gerecycled grondstoffen maak je de mooiste afboordingen van gazon, paden of vijvers, zandbakken, moestuinen en zo veel. En duurzaam biedt meer voordelen dan je denkt. Van eenvoudige efficiënte plaatsing, onderhoudsvrij met extra lange levensduur, tot 100% recyclebaar. Met ECO-oh! maak je een milieu- en prijsbewuste keuze.

TIP! Benieuwd hoe je jouw steentje kan bijdragen? Neem een kijkje op www.eco-oh.com. Je vindt er het verhaal achter ECO-oh! inzamelen.

 

 


Deze tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. 

%d bloggers liken dit: