De jungle in je tuin

Hoezo, exotische planten hebben veel zon en warmte nodig? Niets van aan! Jungleplanten houden net van wat schaduw, en zijn al helemaal dol op onze natte zomers.

Waar ze niet van houden, is veel (noordoosten)wind. Geef ze een beschut hoekje – een gesloten stadstuin, een ommuurd terras of een patio zijn droomplekjes voor je jungleplanten. Zet ze, precies zoals in een echte jungle, door, op en onder elkaar; hoe meer verschillende bladeren, hoogtes en groentinten, hoe wilder het oogt. Ook al heb jij natuurlijk alles vooraf goed doordacht.

Geen groot budget? Zet in de zomer je kamerplanten buiten; ficussen, bromelia’s en orchideeën komen zelf ook uit de jungle.

Floor_oerwoud_Fence-magazine.be2Fiesta latina

Kleed je junglehoekje helemaal in de sfeer aan. Zorg voor felle kussens, een kleurrijk buitentapijt, een lazy strandstoel én een hangmat. Geef je jungleplanten potten met exotische looks, liefst in een fel kleurtje, dat fleurt al dat groen wat op. Bekleed de muren met hangplanten, met een neutrale klimmer zoals klimop of wilde wingerd, of een exotische passiebloem, voor nog meer jungle-effect. Zet wat lantaarns neer en laat een slinger met kleurrijke lampen tegen de muur of over de patio hangen: fiesta latina verzekerd!

De hangmat in

Droom je van een hangmat tussen je eigen palmbomen? Dat kan! In ons fris klimaat groeien palmbomen dan wel trager dan in de tropen, maar krijgen ze wel een dikkere stam, die probleemloos een hangmat kunnen dragen. Plant twee palmbomen op hangmatafstand van elkaar, geef ze veel aandacht en liefde en wie weet schommel je ooit onder je eigen wuivende palmbomen. Houd je je palmbomen liever in een (grote) pot, dan moet je ze ‘s winters wel binnen overwinteren. De Chinese waaierpalm (Trachycarpus fortunei) is het meest geschikt voor ons klimaat; in vollegrond weerstaat een volwassen exemplaar tot -15°C.  Jungleplanten houden het graag vochtig, precies zoals in de echte jungle. Verwen ze af en toe met een neveldouche met de tuinslang, en spring gerust mee onder de buitendouche!

 

Bron: Floor.be

%d bloggers liken dit: