Geheime Tuinjuwelen… (2)

Vorige week brachten we een eerste reeks prachtige Tuinjuwelen, minder bekend bij het grote publiek. Ook deze week willen we je graag nog wat extra inspiratie en raad geven om te kiezen tussen al die mooie plantjes. Al deze zomerbollen zijn juweeltjes met een bijzondere eigenschap: een verrassende bloemvorm, een gekke bloemkleur of een verleidende bloemgeur.

 1. Ixia
  Deze zomerbol is een echte vlindertrekker. Als de stervormige bloemen in juni beginnen te bloeien verspreiden ze een geur waar vlinders (en mensen) gek op zijn. De bloemen sluiten zich aan het einde van de dag en groeien elke dag een beetje groter.
 2. Lampenpoetser (Liatris)
  Deze zomerbol groeit in Noord-Amerika en het zuiden van Canada in de natuur tussen het gras. Langs de steel groeien dan ook grasachtige bladeren. In juli bloeien er honderden lilaroze bloemen aan de knotsvormige aar van de Lampenpoetser (Liatris), waar je tot in september van kunt genieten.
 3. Gemberorchidee (Roscoea)
  Deze exotische zomerbol is vernoemd naar de Engelse botanicus William Roscoe. Vanaf juni showt ze haar bloemen, die lijken op die van een orchidee waarvan je tot in de herfst van kunt genieten. Gemberorchidee (Roscoea) is te koop in de kleuren crème, wit, roze, geel en paars en wordt zo’n 40 cm hoog.
 4. Voodoolelie (Sauromatum)
  Deze zomerbol is een zeer aparte verschijning. De donkergekleurde, gespikkelde, aronskelkvormige bloem is onalledaags en bloeit slechts een dag! De bloem geeft een riekende geur om vliegen te lokken. Na de bloei groeit er uit de stamper groen gespikkeld blad. Vanaf dat moment krijgt de Voodoolelie (Sauromatum) een gangbaarder uiterlijk waar je de hele zomer van kunt genieten.
 5. Kaapse knoflook (Tulbaghia)
  Deze zomerbol heeft meerdere kanten. Ze geeft prachtige trompetvormige roze bloemetjes én ze is als kruid in gerechten te gebruiken. Het blad heeft namelijk een lookachtige geur en smaak. Kaapse knoflook groeit graag aan het water en bloeit van juli tot oktober.

Meer informatie op bulb.com!

 

%d bloggers liken dit: