Nieuws

Geniet vanuit uw kot van Van Eyck en de Floraliën

Met het rijkelijk geïllustreerde boek ‘Op zoek naar het paradijs. Flora op het Lam Gods’ kan je nu toch nog van Van Eyck en van de Floraliën genieten, vanuit uw kot!

“Deze publicatie bundelt de nieuwste inzichten en foto’s van het Lam Gods na de restauratie. Oorspronkelijk was ze bedoeld als een bijdrage van het provinciebestuur aan zowel het Van Eyck- als het Floraliën-jaar. Nu we allemaal genoodzaakt zijn om zowel Van Eyck als de Floraliën thuis te beleven, zal dit prachtige boek des te meer welkom zijn”, gedeputeerde Annemie Charlier, bevoegd voor Erfgoed in de Provincie Oost-Vlaanderen.

76 bloemen en planten gedetermineerd

Na de eerste editie van de publicatie in 2016 bleven de auteurs (bioloog Paul van den Bremt en apotheker Hilde Van Crombrugge) hun werk onverminderd verderzetten. Dat leidde tot nieuwe inzichten in de inspiratiebronnen van de Van Eycks en de symbolische omgang met flora in de late middeleeuwen. Na de restauratie konden de auteurs maar liefst 76 verschillende bloemen en planten herkennen.

Een aantal gastauteurs leverden bijkomende studies van zowel de vogels, rotsformaties, gesteenten en mineralen. Ook uit de precisie waarmee dit alles geschilderd werd, blijkt het ware genie van de gebroeders Van Eyck.

Laat je opnieuw verwonderen door het genie van de broers Van Eyck en leer heel wat bij over bloemen en planten met deze herwerkte uitgave van de bestseller uit 2016! Het filmpje bovenaan dit bericht geeft alvast een voorsmaakje van de opmerkelijke floraweelde op het Lam Gods.

Ik wil dit boek!

Je kan het boek ‘Op zoek naar het paradijs. Flora op het Lam Gods’ bestellen door te mailen naar [email protected]. Daarna wordt het naar jou opgestuurd. Later zal het boek ook te koop zijn in de boekhandel, in de Sint-Baafskathedraal, aan de balie van PAC Het Zuid in Gent en op de provinciale erfgoedsite Ename.

Prijs: 25 EUR (+5 EUR verzendkosten)

Op zoek naar het paradijs. Flora op het Lam Gods. Van Eyck Floraliën restauratie publicatie nieuw boek planten bloemen middeleeuwen gesteenten mineralen nieuwe info boek kopen bestellen Oost-Vlaanderen bestseller 2016 bioloog Paul van den Bremt en apotheker Hilde Van Crombrugge
© Provincie Oost-Vlaanderen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer info

%d bloggers liken dit: