Hotlist

Genieten van het lenteweekend: nieuwe BBQ toestellen op de rooster

De lente is begonnen en daarmee ook het barbecueseizoen. Zin om veilig en bubbelgewijs gezellig aan het grillen te slaan, maar dringend nood aan een nieuwe toestel? Redactrice Eva Goossens legt een aantal nieuwe barbecues op de rooster.

#1 Japanse stijl (houtskool)

Nieuw van Yakiniku, bekend van zijn kamado grill naar authentiek Japans model, is deze Shichirin tafelbarbecue. Traditioneel vervaardigd van keramiek met kwarts, het mineraal cordieriet en afgebakken op hoge temperatuur waardoor deze Shichirin zich ontplooit tot een echte krachtpatser. Verkrijgbaar als rond of rechthoekig model.

Richtprijs: € 299

 

#2 Kleinere broertje (gas)

De Videro gasbarbecues van Rösle hebben hun kwaliteiten al ruimschoots bewezen. Het gamma wordt nu uitgebreid met deze compactere Videro G2, voorzien van twee hoofdbranders, een zijbrander en twee neerklapbare zijtafels. Handig: het deksel met thermometer én venster zodat je je bereiding niet uit het zicht verliest.

Richtprijs: € 649

#3 App-etijtelijke krachtpatser (elektrisch)

Deze eBBQ, nieuw van Severin, maakt indruk. Deze elektrische grill is dan ook meteen goed voor een German Design Award Special 2021. De bijhorende app, die het Sevo Smart Control-systeem aanstuurt, geeft duidelijke instructies, advies en laat een precieze controle van de temperatuur toe. In amper 10 minuten warmt deze grill op van 0 tot maar liefst 500 °C. De barbecue heeft drie temperatuurzones en is bovendien zowel geschikt voor direct grillen als voor slow cooking.

Richtprijs: € 899

#4 Compacter, maar net zo efficiënt (pellets)

Ook Broil King zet sinds vorig jaar in op pelletbarbecues. Na de luxueuze Regal Pellet met braadspit wordt het aanbod anno 2021 verder uitgebreid met de meer budgetvriendelijke Regal Crown 400 en 500. Deze nieuwkomers zijn compacter, met kleiner pelletreservoir en zonder zijtafeltje. Ook het bedieningspaneel is eenvoudiger, zonder weliswaar in te boeten aan functionaliteiten. Het braadspit is optioneel.

Richtprijs Crown Pellet 400 en 500: € 1.199 en € 1.399

#5 Gegeerde rooksmaak (pellets)

Houtgestookte pelletbarbecues, die garant staan voor die authentieke rooksmaak in combinatie met gebruiksgemak, zijn op zich niet nieuw. Maar sinds kort krijgen ze wel meer aandacht. Zo lanceerde Weber de SmokeFire. Dit riante toestel combineert de functies van een low & slow smoker met deze van een hogehitte barbecue in één hightech toestel met verrassend precieze temperatuurregeling tussen 95 en 315 °C. De Weber Connect app begeleidt je tijdens het grill- of rookproces en meldt je wanneer je aan tafel kan.

Richtprijs voor SmokeFire EX4 GBS: € 1.399

#6 Dubbel genot (elektrisch)

Deze Alexia is het antwoord van Barbecook op de groeiende vraag naar elektrische barbecues. Met Alexia garen alle ingrediënten – vlees, vis en groenten – zeer precies dankzij de verschillende groefbreedtes en de vijf temperatuurstanden. De twee kleine werkbladen en het ruime schap in het onderstel zorgen voor extra voorbereidings- en opbergruimte. De grill kan ook van het onderstel worden genomen en als losse tafelbarbecue dienen. Dubbel genot dus. Vermogen: 2000 watt.

Richtprijs: vanaf € 139

#7 Kleintje met grootse mogelijkheden (gas)

Ze zijn hot, de tafelbarbecues waarmee grillen nog gezelliger wordt. Van Campingaz is deze Attitude 2100 EX, een verrassendveelzijdig tafelmodel op gas dat bovendien mag gezien worden. Ook bijzonder: het digitale display voor nauwkeurige warmteregeling en Culinary Modularaccessoires waardoor er ook al eens een pizza of paella op het menu staat.

Richtprijs: € 399,99

Fence Tuinmagazine: Onze redactrice Eva Goossens legt de nieuwste modellen BBQ toestellen op de rooster.
© Campingaz, www.campingza.co

Benieuwd naar meer?

In het volledige artikel worden 14 toestellen op de rooster gelegd. Lees het allemaal in Fence Tuinmagazine editie 1 2021. Editie gemist? Geen probleem, bestel hier makkelijk in de boekenshop.

%d bloggers liken dit: