Geslaagde combinaties in de moestuin

Combinatieteelt: niet iedereen heeft er kaas van gegeten. En toch is het uiterst belangrijk want in de plantenwereld maken goede of slechte buren een wereld van verschil. Sommige versterken elkaar, andere kan je beter op afstand houden. De ene trekt nuttige insecten aan die ook voor de andere goed zijn. Of juist andersom.

Enkele voorbeelden voor een goede combinatieteelt:

  • Koriander stimuleert de ontwikkeling van aroma in de wortel en trekt nuttige insecten aan.
  • In de moestuin verjaagt kervel naaktslakken en belet zo dat ze de aardbeien opeten.
  • Dille beschermt sla door insecten aan te trekken die luizen en witte vlieg verjagen. Bovendien verbetert dille de smaak van sla.
  • Basilicum houdt de witte vlieg en de muggen op afstand en beschermt daardoor de tomaten.
  • Zaai een rand van Oost-Indische kers rond de courgetteplanten: schadelijke insecten zullen een onderkomen vinden bij de Oost-Indische kers en wegblijven van de courgetteplanten.

Zadenproducent Somers maakt het je graag gemakkelijk en heeft in zijn gamma de reeks ‘Protect Garden’ met zadenpakketjes waarin ze twee planten combineren die elkaar helpen of versterken.

De zaden van Somers zijn verkrijgbaar in de meeste tuincentra, doe-het-zelfwinkels en supermarkten in de Benelux.

Zorg voor geslaagde combinaties in de moestuin! Zadenproducent Somers geeft je enkele voorbeelden van een goede combinatieteelt. Fence Tuinmagazine is dé gids en inspiratiebron voor iedere tuinier die houdt van bloemen, planten, biologisch moestuinieren, tuindieren en nog veel meer.
© somers.be
%d bloggers liken dit: