Gijs is “De Tuinkampioen 2015”

Zowat duizend deelnemers deden mee op de verschillende voorrondes van de Tuinkampioen 2015 in Kortrijk, Bokrijk en Beervelde. Slechts tien kandidaten werden geselecteerd voor de finale op zaterdag 20 juni in Tuincenter Claes in Edegem.

Om kwart voor tien begonnen de finalistjes al toe te komen. Je kon ze direct herkennen aan hun mooie tuiniersoutfit. Ze zagen er allemaal beeldig uit.

groepsfoto

Maar de finale is natuurlijk niet alleen maar een feestelijke gebeurtenis, er moesten proefjes afgelegd worden! De eerste proef was een quiz, waarbij de kinderen zo snel mogelijk naar voor moesten lopen. Maar enkel snel zijn was niet genoeg. Natuurlijk moest hun antwoord ook nog kloppen.

Voor de praktische proef dienden de kindjes een suikermaïs te planten in een zelf gedecoreerd potje. De ideale kans om de jury te charmeren in hun gooi naar de titel van Tuinkampioen 2015.

je ideale tuinEen Tuinkampioen is niet alleen snel en handig, maar ook creatief. Daarom werden de finalisten gevraagd om hun eigen tuin voor te stellen in een collage. Van vogelvriendelijke tuinen tot een vos als bewakingssysteem van de tuin: de kinderen lieten hun fantasie de vrije loop!

Helaas moesten er na de middagpauze vijf  finalistjes afvallen. Met tien sterke kandidaten, was dat geen makkelijke beslissing voor de jury. Arend, Bente, Toon, Gijs en Vince bleven over.

DSC_0947In de namiddag legden de vijf finalisten de twee laatste proefjes af. Bij een van de twee proeven werden de ouders betrokken: de kinderen dienden een voorwerp te beschrijven aan de ouders, die dit zo snel mogelijk moesten raden.

Alle finalisten beleefden een leuke en spannende dag, net zoals de ouders, familie en vrienden die kwamen supporteren.

Uiteindelijk werd Gijs Rombouts uit Loenhout verkozen tot “De Tuinkampioen 2015” en kreeg als hoofdprijs een minihuisje voor in zijn tuin. Hij is er alvast heel gelukkig mee.

De redactie van Fence Tuinmagazine wenst je een dikke proficait met deze titel, Gijs!

Bekijk het interview met Gijs in bovenstaand filmpje!

 

gras tuinkampioen1

%d bloggers liken dit: