© Mooi wat bloemen doen

Grootmoederdag | Zeg het met bloemen

Op zondag 7 maart vieren we grootmoederdag. Wil jij je oma in de bloemetjes zetten? Verras haar met een leuk bloemengeschenk. Zelfgemaakt met liefde, want dat verdient ze!

Voor grootmoederdag maken we een mooi boeket met Viburnum. Stel het boeket zelf samen voor extra persoonlijkheid of ga langs bij je bloemist.

Dit heb je nodig

  • Viburnum
  • Chrysant
  • Lelie
  • Roos
  • Grote vaas

Zo maak je het

? Zorg er allereerst voor dat je een grote, schone vaas hebt met vers water. Voeg wat snijbloemvoedsel aan het water toe.

? De bloemen kan je halen bij het tuincentrum of de bloemist. Snijd de stelen van de bloemen schuin af en verwijder eventuele blaadjes, zodat deze niet onder water komen te staan.

? Nu komt het leuke gedeelte: de bloemen schikken. Dit boeket ziet er het mooist uit wanneer de bloemen met zorg zijn gearrangeerd. Creëer een fijne balans tussen de verschillende soorten bloemen, zodat het boeket een zacht en rustgevend gevoel geeft. Zorg tijdens het schikken dat Viburnum prominent in beeld staat en je de zachte rondingen goed kan bewonderen.

Het effect van het boeket kan je vergelijken met het rustgevende, geborgen gevoel dat je krijgt bij je grootmoeder, zeker als kind. En dat is wat dit boeket perfect maakt voor grootmoederdag. Zij zal dit mooie doe-het-zelf-boeket ongetwijfeld enorm waarderen! Tip: Om zo lang mogelijk van het boeket te genieten, zet je grootmoeder de vaas best op een koele plek en uit de buurt van de fruitschaal.

Fijne grootmoederdag!

www.mooiwatbloemendoen.nl

%d bloggers liken dit: