© Elho

Grow your own: zelf aardappelen kweken

Zin om zelf aardappelen te kweken, maar het toch lekker makkelijk te houden? Of woon je in de stad, en is je ‘buiten’ beperkt tot een kleine tuin of een balkon? Probeer dan eens de aardappelpot uit de collectie van elho. Zo geniet je binnenkort van puur en eerlijk eten!

Green basics aardappelpot

Met de aardappelpot uit de elho collectie kun je gemakkelijk op een kleinschalige manier je eigen aardappelen kweken. De pot bestaat uit een binnen- en buitenpot. Hier ontdek je hoe je best aan de slag kan!

Hoe kweek ik mijn eigen aardappelen?

Voor je kan starten, zorg je ervoor dat je alle benodigdheden in huis hebt: potgrond, pootaardappelen en uiteraard de aardappelpot van elho.

Pootaardappelen vind je in je tuincentrum. Bepaal eerst welke aardappelsoort je wil kweken. Ga je voor kruimige, vastkokende of speciale-smaak aardappelen? Daarnaast moet je ook kiezen tussen de vroege, midden of late rassen. De vroege en midden rassen zijn het meest geschikt om lang te bewaren.

Vroege rassen poot je van eind maart tot half april, middelvroege rassen van begin april tot eind april en de late rassen van half april tot half mei. Wanneer je dan kan oogsten? Bij het vroege ras kan dat van juni tot augustus, bij het middelvroege ras van augustus tot september en de late rassen oogst je van eind september tot oktober.

Zo, aan de slag! Bekijk dit filmpje met stap-voor-stap instructies om aardappelen te kweken in elho’s aardappelpot.

De groei van je aardappelen kan je gemakkelijk opvolgen door de binnenpot omhoog te tillen. Als de aardappelen groot genoeg zijn, oogst je ze eenvoudig door de binnenpot eruit te halen. Als je de plant goed verzorgt, zal die vervolgens continue nieuwe aardappelen geven, tot aan de eerste vorst in het najaar.

Interessant om te weten

De aardappelpot van elho zorgt ervoor dat schimmels en ziektes niet in je tuinaarde komen. Zo kweek je elk jaar lekkere aardappelen.

Bovendien zijn alle producten uit de green basics collectie van elho gemaakt van gerecycleerd kunststof. Dankzij de UV-filter zal de kleur van de pot niet gaat vervagen als je hem in de zon zet. De pot is daarnaast ook licht in gewicht en kan tegen een stootje. Geen probleem dus wanneer die eens per ongeluk omvalt!

elho aardappelpot aardappelen kweken pootaardappelen green basics collectie gerecycleerd kunststof stad balkon instructies
© Elho

www.elho.com

%d bloggers liken dit: