©Shutterstock

Herfstspinazie in de moestuin

In plaats van mosterd kan je herfstspinazie zaaien als groene meststof om in de “stille periode” de open plekken in de moestuin in te vullen. Lees hier de tips van Luc Nöel en ga zelf aan de slag!

Hoe zaai je herfstspinazie?

? Zaai de zaden breedwerpig (30 g/10 m²) op stevige grond die je eenvoudig met een hark losmaakt en belucht.

? Voor een goed contact van de zaden met de aarde druk je het grondoppervlak aan door er met een rol over te walsen of gebruik je een plankje dat aan een houten stok bevestigd is (vroeger spijkerden de tuinders plankjes onder een paar versleten klompen om de grond aan te stampen).

? De spinazie zal groeien onder invloed van de stikstof die in deze periode nog steeds ruimschoots in de bodem aanwezig is. Op die manier zal deze stikstof ook niet nutteloos diep in de aarde worden meegevoerd door de winterregens.

? Heeft de spinazie zich voldoende kunnen ontwikkelen, dan is hij bestand tegen vorst en verdraagt hij temperaturen tot -10 °C. Je kan deze groente dan geleidelijk gebruiken of in de moestuin laten staan.

? Wanneer je de herfstspinazie op het einde van de winter maait, zullen de bladeren langzaam op de grond rotten en door middel van de geproduceerde humus terug stikstof aan de bodem afgeven.

 

Succes!

 

%d bloggers liken dit: