Hibiscus Terrasplant van het Jaar 2016

Hibiscus is door een mediajury verkozen tot Terrasplant 2016. Reden voor hibiscuskwekers om deze plant extra onder de aandacht te brengen in de keten.

Een echte Eyecatcher voor op elk terras
Tijdens een rondvaart langs bloemrijke locaties in Amsterdam heeft een Nederlandse mediajury bestaande uit onder andere Home and Garden, Margriet, Elle Decoration, de Telegraaf, Seasons, Groei & Bloei, Libelle en Eigen Huis & Tuin, de Terrasplant van het Jaar 2016 gekozen. De jury: “Hibiscus is onterecht een relatief onbekende terrasplant. De prachtige en exotische bloemen in meerdere kleuren maken de plant namelijk tot een echte eyecatcher op elk terras.

De Hibiscus ofwel Chinese roos is een ideale plant voor beginners en zorgt direct voor een zomerse uitstraling. Het is een echte zonaanbidder. De uitgebloeide bloemen kunnen worden weggeknipt en uitgebloeide takken tot de helft ingekort. Er komt dan vanzelf nieuwe bloei. In pot is de Hibiscus niet altijd winterhard. Het is daarom aan te raden om een Hibiscus in pot voor de winter binnen te halen. De Hibiscus is ook geschikt als meerjarige heester in de tuin.

Verzorging
Belangrijk is een zonnige standplaats en regelmatig water geven. Let er wel op dat in de bodem van de pot een gat zit of gebruik hydrokorrels. Overtollig gietwater kan dan wegvloeien. Geef voor een rijke en extra lange bloei ook plantenvoeding.

%d bloggers liken dit: