Camellia japonica 'Shoko Nishiki' Higo ©Hugo Dirks

ZIEN: Higo-Camellia’s in Arboretum Het Leen

Camellia’s zijn aantrekkelijke groenblijvende struiken die worden geprezen om de schoonheid van hun gracieuze bloemen, het prachtige groenblijvende blad en de compacte welgevormde groeiwijze. De grootste en meest spectaculaire Camellia-collectie van de Benelux vinden we in Arboretum Het Leen in Eeklo.

Van de herfst tot de lente, wekenlang bloeien ze elegant, de Camellia’s. Ze behoren tot de allerbeste bloeiende struiken. Met een paar goed gekozen heesters is het mogelijk om van oktober tot mei bloemen in je tuin te hebben. Als je er nog geen in je tuin hebt staan, is het nu tijd om de Camellia van jouw voorkeur aan te planten!

Redacteur Wout Oprins van Plantentuin ‘De Kleine Boerderij’ in Merksplas bracht een bezoek aan Arboretum Het Leen, een grote openbare parktuin in Eeklo die dienstdoet als groot ‘museum’ van bomen en struiken. Naast de geslachten Magnolia, Viburnum en Rhododendron is de Camellia-collectie de grote troef van deze bijzonder mooie tuin.

Higo, de Samurai Camellia

In Arboretum Het Leen ontdekt Wout de Higo, de Samurai Camellia. Higo is de naam die wordt gegeven aan een specifieke stijl van Camellia japonica die afkomstig is uit de provincie Higo (nu bekend als de prefectuur Kumamoto) in Japan. Deze speciale groep Camellia’s wijkt flink af van de bekende, natuurlijke verschijningsvormen van deze plant. Ze werden volgens tradities en deskundigheid gekruist en geselecteerd met als doel de perfectie na te streven.

Wil je meer weten over Camellia? Lees de volledige reportage van Wout nu in Fence Tuinmagazine én krijg 10 tips voor prachtige soorten Higo-Camellia’s. Bestel hier met gratis verzending.

Bekijk hier het bezoek van Wout aan Arboretum Het Leen:

www.hetleen.be


Tekst: Wout Oprins

%d bloggers liken dit: