© pixabay

Hoe bewaar je peterselie?

Peterselie is één van de meest gebruikte kruiden in de keuken. De blaadjes kan je fijnsnijden om een gerecht mee af te werken en extra smaak te geven, en de stengels zijn perfect om te verwerken in je soepen. Wil later op het jaar ook nog genieten van de frisse smaak van peterselie? Dat kan, want peterselie uit de moestuin kan je makkelijk bewaren.

Drogen is de oplossing

Het is zonde om peterselie te laten bevriezen in de moestuin. Een beter idee is om deze kruiden goed te bewaren door ze te laten drogen. Zo doe je dat:

  • Knip de stengels af op een mooie, droge dag en bind ze samen tot boeketjes.
  • Laat ze drogen door ze omgekeerd – dus met de kop naar beneden – boven een warmtebron te hangen.
  • Gedroogde peterselie behoudt zijn kleur, maar wordt wel heel bros. Breek hem dus best in stukjes en bewaar in een bokaal.

Gedroogde peterselie heeft een opmerkelijk vochtopslorpend vermogen. Wanneer hij op een bord in contact komt met vocht en warmte, neemt hij niet alleen opnieuw de vorm aan van verse peterselie, maar smaakt hij ook lekker vers.

Een andere manier om peterselie uit de tuin tijdens de wintermaanden te bewaren: kweek de plant in een grote pot die je in de herfst naar binnen kunt halen. Zet hem op een licht, matig warm plaatsje en je kan probleemloos verder oogsten.

%d bloggers liken dit: