Plantentuin Meise

#HOMEsafari: Ga dit weekend op safari in en rond je huis

Biodiversiteit vind je overal, ook in je eigen huis en tuin. Het ‘on’kruid in de tuin, de bijtjes die rond je balkonbloemen zoemen en de spinnen die zich verstoppen op zolder. Neem tijdens het weekend van 22-23 mei deel aan de #HOMEsafari van Plantentuin Meise en leer bij over de natuur dicht bij jou.

Hoe deelnemen?

Neem deel aan de #HOMEsafari en help mee om België op de kaart te zetten tijdens de internationale week van de biodiversiteit!

Jouw missie is om zoveel mogelijk soorten wilde planten en dieren in en rondom je huis te identificeren, het hele weekend van 22 & 23 mei, 48 uur speurplezier voor jong en oud. En daarvoor hoef je geen ervaren natuurspecialist te zijn. Zo werkt het:

  • Installeer de app ObsIdentify en activeer de GPS op je smartphone.
  • Ga op zoek naar wilde planten en dieren in de buurt van je woning tijdens het weekend van 22-23 mei.
  • Neem een foto van alle planten of dieren die je ziet. De app zal je helpen de soort te herkennen.
  • Stuur je waarneming door via de app.

Wil je na de speurtocht graag weten hoeveel verschillende insecten, vogels en planten je waargenomen hebt? Ga naar waarnemingen.be, log in met je ObsIdentify-loginggegevens en bekijk al je waarnemingen. Deel zeker je leukste foto’s op Facebook, Instagram en Twitter met de hashtag #HOMEsafari.

Win!

Doe je mee met de #HOMEsafari? De vijf personen met het hoogst aantal gevonden soorten winnen een vriendenkaart voor de Plantentuin in Meise.

Meer info via www.home-safari.be.

 


#HOMEsafari is een actie van Plantentuin Meise in samenwerking met Natuurpunt en Natagora in het kader van de campagne #SamenVoorBiodiversiteit.

%d bloggers liken dit: