HotlistNieuws

Iconische fietsbrug ‘Fietsen door de Heide’ wint prestigieuze award

‘Fietsen door de Heide’ vormt voor heel wat fietsliefhebbers sinds deze zomer een unieke beleving. De houten fietsbrug in het Nationaal Park Hoge Kempen is dan ook in de prijzen gevallen. Ze won de prestigieuze International Design Award in de Verenigde Staten.

De iconische fietsbrug van maar liefst 294 m won goud in de categorie Architectuur van bruggen, bogen, viaducten en sporen.

Het fietstraject ‘Fietsen door de Heide’ voert je dwars door het enige Nationaal Park van België en vormt de ontbrekende schakel tussen twee fietsknooppunten 550 en 551. Bovenop de brug kan je genieten van panoramisch uitzicht over de natuur. In dit park wisselen uitgestrekte dennenbossen en eindeloze heidelandschappen elkaar af.

Het ontstaan van de toeristische trekpleister

De unieke houten fietsbrug werd ontworpen door Witteveen+Bos in samenwerking met Maat-Ontwerpers. Er werd gezocht naar de ideale balans tussen functionaliteit en vormgeving zodat fietsers de brug en het omliggende landschap optimaal kunnen beleven.

“Door gebruik te maken van een houten constructie leggen we een link met het rijke mijnbouwverleden in deze regio. Dit met als doel een nieuwe lokale toeristische hotspot te creëren in Limburg.”

Geniet al fietsend van de natuur

‘Fietsen door de Heide’ is een topbeleving voor fiets- en natuurliefhebbers in Limburg. Wil je meer te weten komen over het fietsroutenetwerk? Op www.visitlimburg.be vind je een handige route planner en enkele kant-en-klare fietsroutes.

Lees hier meer over ‘Fietsen door de Heide’.


www.idesignawards.com
www.visitlimburg.be

%d bloggers liken dit: