Inspiratietuin op Batibouw | Cogardening

Dit jaar legt Het Tuinaannemereffect een inspiratietuin aan tijdens de bouwbeurs Batibouw in Brussels Expo. De inspiratietuin maakt deel uit van een inspirerende co-housingwoning en laat zien hoe tuinaannemers vandaag kunnen werken rond cogardening en het klimaat.

Cogardening, niets dan voordelen

Op Batibouw 2020 tonen tuinaannemers van Het Tuinaannemereffect een veelzijdige gemeenschappelijke tuin. Hij sluit naadloos aan bij wat ieder van ons wil: een gezellige plek voor onszelf, ruimte om met familie en vrienden samen te zijn en het hebben van gezellige contacten met buren. Cogardening maakt het mogelijk, inclusief tuindromen die in aparte tuintjes slechts moeilijk inpasbaar zijn.

De inspiratietuin is een ontwerp van tuinarchitecten Stijn Verhalle & Arno Deruyck (Exterior) en gecreëerd door Vlaamse tuinaannemers. Hun belangrijkste motivatie: zorgen dat jij snel en maximaal aan tuingenieten toekomt!

De 6 voordelen van cogardening voor jou op een rijtje:

 1. Mooi én budgetvriendelijk
  Ieder zijn privétuintje, maar tegelijk ruimte om de tuin met buren te delen!
 2. Groene gezelligheid
  Tuinplanten gaan voor meer dan vorm en kleur. Ze zorgen even graag voor schaduw en culinair genieten.
 3. Een tuin met airco
  Groen voorkomt extreme opwarming van terras en tuin en koelt zelfs je tuin!
 4. Genieten van wabi sabi
  Een tuin is leven, met combinaties van pure perfectie en spontane imperfectie.
 5. Blij met natuur
  Vogels, vlinders en andere diertjes zorgen voor extra kleur en leven in de tuin.
 6. Water is belangrijk
  ​Waardeer elke druppel water, voor het welzijn van de tuin en toekomst van de wereld zorgt deze tuin voor de natuurlijk opvang van regenwater.

Ben je benieuwd en kan je niet wachten om de tuin te ontdekken? Dit filmpje licht al een tipje van de sluier op.

Bezoek de inspiratietuin op Batibouw

De klimaatvriendelijke tuin wordt tentoongesteld in de Inspiration Zone in Paleis 4 tijdens de beurs Batibouw. De tuin toont hoe woning en tuin één geheel vormen en dat beide best tegelijk worden uitgetekend en voorbereid. De noodzakelijke werken kunnen daardoor op elkaar worden afgestemd, wat veel geld bespaart. Het tijdig inschakelen van een tuinarchitect en tuinaannemer is bijgevolg absoluut aan te bevelen.

 • WANNEER? 29/02 tot 8/03
 • WAAR? Brussels Expo, Inspiration Zone, Paleis 4
 • TIP? Koop jouw tickets online. Zo betaal je €13,50 in plaats van €15,00 aan de kassa. Wie tijdens de werkweek na 16:00 uur een bezoek brengt aan de beurs kan gratis binnen met het afterwork ticket (alleen online verkrijgbaar).
 • MEER INFO? www.batibouw.com

 


Wil je meer weten over klimaatvriendelijke keuzes voor jouw tuin? Het Zakboek voor de klimaattuin staat boordevol tips en inspiratie.

zakboek voor de klimaattuin Marc Verachtert Bart Verelst groen klimaatverandering klimaatopwarming Fence Magazine boek boekshop planten tuinexperts steden

%d bloggers liken dit: