Eropuit

Jouw gratis ticket voor ‘Fleuramour – Crystal & Flowers’

Het is lente en dat gaan we vieren! Daarom pakt het populaire bloemenfestival Fleuramour dit jaar uit met een extra voorjaarseditie ‘Fleuramour – Crystal & Flowers’. Het lentefestival vindt plaats van 20 t.e.m. 22 mei 2022 in en rond de kristalfabriek van Val Saint Lambert in Seraing, nabij Luik. Abonnees van Fence Tuinmagazine bezoeken het event gratis op zaterdag!

Bloemenpracht in een wereld van kristal

De naam zegt het al, Fleuramour – Crystal & Flowers verenigt twee bijzonder nobele en krachtige producten: bloemen en kristal. Het voorjaarsfestival dompelt je onder in een betoverende florale sfeer. Je ontdekt er duizenden bloemen in allerlei kleuren en variëteiten, verwerkt in indrukwekkende decoraties van floristen uit heel België.

Fleuramour - Crystal and Flowers, bloemenfestival in Val Saint Lambert, Seraing
Fleuramour & Crystal & Flowers © Philippe Dupont

En dat is nog niet alles. Ook de fascinerende wereld van de kristalkunst wordt in de kijker gezet. Wist je dat de kristalfabriek van Val Saint Lambert over heel de wereld bekend is? Bezoek het museum met de livedemonstraties kristalblazen en raak betoverd door de pure helderheid en de intense kleuren in elk stukje kristal. Verder zijn er doorlopend demonstraties bloemschikken, pop-upwinkeltjes en gezellige eetgelegenheden.

‘La Fête de Jardins & Loisirs’ op zaterdag 21 mei

Op zaterdag 21 mei 2022 vieren we ‘La Fête de Jardins & Loisirs’ op het bloemenfestival in Val Saint Lambert. Bovenop het florale parcours, de pop-up markt, demonstraties bloemschikken kristalblazen,… kunnen bezoekers die dag genieten van een bijkomend tuinprogramma. Zaterdag is dus dé bezoekdag voor tuinliefhebbers!

Luc Noël – redacteur van Fence Tuinmagazine – komt die dag naar Fleuramour – Crystal & Flowers. Niet alleen bloemen, maar ook de tuin zal tijdens ‘La Fête de Jardins & Loisirs’ in de schijnwerpers staan. Zo kan je heel wat lezingen bijwonen van Luc Noël en zijn tuincollega’s, die je tips en inspiratie geven om van je tuin een echt paradijs te maken. Én er wordt een extra plantenmarkt georganiseerd.

Programma tuinconferenties zaterdag 21 mei 2022:

  • 11 uur Luc Noël – Tips voor het oogsten van fruit in de tuin
  • 12 uur Patricia Martin – Permacultuur in de tuin.
  • 13 uur Luc Noël – Onze tuinen onder het veranderende klimaat
  • 14 uur Stefania Cao – Bokashi compost
  • 15 uur Luc Noël – Tuinvragenronde

De lezingen worden gegeven in het Frans, maar tijdens de vragenronde staat Luc Nöel je graag in het Nederlands te woord.

Info & tickets

Ben je geabonneerd op Fence Tuinmagazine? Dan krijg je één gratis ticket voor het evenement op zaterdag. Surf naar www.crystalflowers.be, bestel je ticket voor zaterdag 21/05/2022 en vul bij het afrekenen je lidnummer (zie lidkaart of adreslabel) in als kortingscode. Het te betalen bedrag zal dan automatisch op € 0,00 komen te staan.*

Prijs: € 20 in voorverkoop | € 22 aan de kassa | gratis voor kinderen -12 jaar
Datum: 20-22 mei 2022, elke dag van 10 tot 18 uur
Adres: Rue du Val Saint Lambert 245, 4100 Seraing (B)

*Het gratis ticket is enkel verkrijgbaar bij een actief jaarabonnement op 21/05/2022 en geldt voor 1 persoon.

Tuinexpert Luc Noël komt naar Fleuramour - Crystal & Flowers op zaterdag 21 mei 2022.
Luc Noël © Studio PSG
%d bloggers liken dit: