Juni is de ideale maand voor Calla’s

De Calla (Grieks voor ‘mooi’) is ook wel bekend als Zantedeschia of Aronskelk. Die laatste naam verwijst naar de bijbelse priester Aäron, die een staf droeg versierd met Callabloemen -en bladeren.

GeluksvangersCalla

De mooie en elegante kelken van de Calla zouden bovendien geluksvangers zijn. De Grieken en de Romeinen associeerden de vorm immers met feesten en plezier. De bloem komt voor in verschillende kleuren: geel, wit, rood, paars, roze, oranje, zwart en tweekleurig. De speervormige bladeren zijn egaal groen of gespikkeld.

 

Bloeiperiode

Mei en juni zijn de beste maanden om de Calla te planten: dan is de grootste kans op vorst immers verdwenen. De meeste Calla’s hebben in de winter een dekentje nodig om de vorst te overleven. Hiervoor kan je stro gebruiken. 210071 - kopieTussen juli en oktober bloeit de Calla tussen de drie en de acht weken. Die bloeiperiode is vooral gevoelig aan de temperatuur en de hoeveelheid licht, maar verschilt ook per soort. De Calla kan tussen de dertig en de negentig centimeter hoog worden. De mooie kelkvormige bloem is bovendien uitgeroepen tot bloembol van het jaar 2015.

%d bloggers liken dit: