Kerstboom eruit, kamerplant erin

Wanneer de Drie Koningen op 6 januari gearriveerd zijn, beginnen heel wat mensen te denken aan de afbraak van hun kerstboom. Het laatste restje naalden valt op de grond als je je boom een goede dikke ‘bedankt voor alle warmte’-hug geeft. En dan… de leegte. Heel je huis is na dit afscheidsmoment veranderd in één grote saaie bedoening. Tijd om die ruimte in te vullen. Wat dacht je van een kamerplant met immense afmetingen? Wat dacht je van één van deze….

PACHIRA
De Pachira staat ook wel bekend als geldboom. En dat kan iedereen wel gebruiken na de dure kerstmaand. Tot het geld met bakken binnenstroomt kun je in ieder geval genieten van het prachtige groenblad.

BEAUCARNEA
Ja, echt waar. De Beaucarnea is écht een plant en geen boom. Binnen zul je hem niet snel zien bloeien, maar dat maakt hem niet minder aantrekkelijk. Hoe kan het ook anders.. Zelfs zijn naam is mooi!

POLYSCIAS
De Polyscias is een opvolger die de kerstboom eer aan doet. Deze kamerplant voelt zich prettig in de schaduw en groeit, net als de kerstpiek, recht omhoog.

DRACAENA
Met de Dracaena haal je een echte exotische statementplant binnen. Een bijkomend voordeel is dat deze kamerboom bekend staat als een krachtige luchtzuiveraar.


bron: mooiwatplantendoen.nl

 

%d bloggers liken dit: