© Keukenhof

Keukenhof mag niet open op 20 maart

Het afgelopen jaar heeft Keukenhof alle voorbereidingen getroffen om het park te openen. De organisatie is ervan overtuigd dat dat veilig kan en reageert daarom teleurgesteld op de beslissing van de overheidsinstanties. “Zodra het mogelijk is, zal Keukenhof openen. Het park komt nu al prachtig in bloei”, zegt directeur Bart Siemerink.

Enorme financiële gevolgen

Helaas is aan Keukenhof medegedeeld dat er geen toestemming is om op 20 maart te openen voor publiek, ondanks alle maatregelen die genomen zijn. Het bloemenpark zou dit jaar alleen opengaan als wandelpark, waar bezoekers in de buitenlucht van het tulpenpark kunnen genieten. Alle gebouwen blijven gesloten, er wordt maar een beperkt aantal personen toegelaten, tickets kan men alleen vooraf online per tijdslot bestellen en er zijn mechanische toegangspoorten geplaatst zodat bezoekers zonder enig fysiek contact met andere personen het park kunnen betreden.

Bart Siemerink, directeur, reageert: “Dat we dit jaar weer niet open mogen is een enorme teleurstelling voor iedereen die bij Keukenhof betrokken is. Binnen alle coronaregels is het volstrekt veilig om in Keukenhof een wandeling te maken. Afgelopen jaar werden we overvallen door corona en kon het park niet open. Dit jaar zijn we helemaal voorbereid op corona en is het onbegrijpelijk dat je in ieder park in Nederland mag wandelen, maar niet in Keukenhof.”

Het park is 32 hectare groot (50 voetbalvelden) en heeft 15 kilometer aan wandelpaden. Daarmee kan de organisatie zorgen voor een leuke dag uit, in de buitenlucht en in een veilige en gecontroleerde omgeving.

Het bloemenpark heeft een jaar lang gewerkt aan de voorbereiding. Naast de teleurstelling dat 20 maart de poorten niet open kunnen, heeft het ook enorme financiële gevolgen. Zowel voor Keukenhof als voor veel bedrijven die betrokken zijn als leverancier, in de sierteelt of in het toerisme.

Zodra het mogelijk is om wel open te gaan, zal Keukenhof dat doen. Het park komt al prachtig in bloei en ligt klaar voor de bezoekers. Wanneer de eventuele latere opening zal zijn, is op dit moment nog onduidelijk.

Wat met mijn tickets?

Heb je zelf tickets gekocht via keukenhof.nl en wil je die annuleren? Dat kan. Binnenkort volgt er meer info via hun website. Wie tickets kocht bij een andere organisatie, neemt best contact op met de betreffende verkoper.

Meer info

Bekijk dit evenement in de agenda van Fence.

%d bloggers liken dit: