AgendaNieuws

Keukenhof plant 7 miljoen bloembollen voor 2021

Keukenhof is een wereldberoemd bloemenpark in Nederland dat jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers lokt. Na de virtuele editie in 2020 kijken we nu extra uit naar het bloembollenseizoen in 2021. Op donderdag 8 oktober hebben de tuinmedewerkers de eerste bloembollen in het park geplant bij een in Keukenhof beroemde plek: de historische molen. Hiermee is de start gemaakt voor de voorbereiding van de opening in 2021.

Virtueel Keukenhof in 2020

2020 was een bijzonder jaar voor Keukenhof. Bezoekers konden niet naar het park komen vanwege de maatregelen rond het coronavirus. Keukenhof was ‘virtueel’ open en bracht via prachtige video’s de bloemen naar de mensen toe.

 

Bloembollen plant je nu!

In Keukenhof zijn ze vandaag – donderdag 8 oktober – begonnen met de aanplant van de eerste bloembollen. De aftrap van het seizoen begon met het planten van maar liefst 7 miljoen (!) bloembollen. In de lente zullen bezoekers kunnen genieten van een prachtig bloeiend park.

Ook in 2021 zal Keukenhof op een andere manier te werk moeten gaan als gevolg van de coronamaatregelen. Het park verwacht slechts 50% van het aantal bezoekers dat in 2019 een bezoek bracht aan Keukenhof.

De bloemententoonstelling opent op 20 maart 2021 voor de 72ste maal haar poorten. Acht weken later, bij de sluiting op 9 mei, hebben naar verwachting 800.000 bezoekers uit met name Nederland, Duitsland en België de bloemententoonstelling bezocht. Keukenhof levert daarmee een grote bijdrage aan de toeristische- en de bloemensector in Nederland. Honderd bloembollenkwekers laten in Keukenhof hun beste assortiment bloembollen zien en zeshonderd bloemenkwekers stellen hun mooiste bloemen beschikbaar voor de bloemenshows

Tip van Keukenhof

Wil je zelf ook genieten van een kleurrijke tuin of balkon in de lente? Dan moet je nu aan de slag! Koop je bloembollen en plant ze voor half december. Dat kan per kleur, per soort maar een mooie mix van kleuren en soorten doet het natuurlijk ook prachtig in het voorjaar.

Meer over Keukenhof.

%d bloggers liken dit: