Kies voor longkruid in de tuin

Het longkruid staat momenteel in bloei. Het is dus nu dat we in tuincentra en vooral bij kwekers gespecialiseerd in vaste planten de variëteiten kunnen kiezen volgens de kleuren van de kronen. Maar wat is er zo bijzonder aan longkruid en waarom is het een must-have in de tuin?

Fence Tuinmagazine: Kies voor longkruid in de tuin.Vrolijke voorjaarsbloeier

In blauw of roze met veel nuances, longkruid begeleidt het einde van de bloei van nieskruid en narcissen. Wanneer de bloei van het longkruid op zijn beurt eindigt, blijft het mooi grijs gespikkelde gebladerte decoratief.

Maar naast deze esthetische kwaliteiten heeft longkruid nog andere voordelen. Het gedijt op plaatsen die niet gemakkelijk te kleuren zijn: de voet van bomen en struiken, een bloembed aan de voet van een oostelijk of noordelijk georiënteerde muur. Longkruid wordt in matten geplant en bedekt de grond in die mate dat de groei van ongewenst onkruid wordt voorkomen. Hoewel ze gedijen op schaduwrijke locaties, verdragen de meeste soorten ook een beetje zon of zelfs de volle zon, op voorwaarde dat de grond niet uitdroogt.

Kortom: bijzonder leuk in de tuin!

Benieuwd naar meer tuintips?

Het aprilnummer van Fence Tuinmagazine staat er vol van. Te koop bij je lokale dagbladhandelaar of in de online boekenshop van Fence Tuinmagazine. Bestel hier en laat het magazine gratis bij je thuis leveren.

Het aprilnummer van Fence Tuinmagazine is er! In dit magazine krijg je tips om tijdens het voorjaar aan de slag te gaan in de siertuin en de moestuin. Met de leukste ideeën om van jouw tuin een paradijs te maken!

%d bloggers liken dit: