(c) www.ibulb.org

Kleur in de tuin met calla’s en lelies op pot

Onbewust worden we beïnvloed door de kleuren om ons heen. Om ons prettig te voelen proberen we een combinatie van ‘warme’ en ‘koele’ kleuren om ons heen te verzamelen. Maar hoe doe je dat buiten? De oplossing is nabij: creëer de fijnste kleurencombinaties in jouw tuin met lelies en calla’s op pot.

Persoonlijke kleur
In een donkere kamer is het moeilijk om opgewekt te blijven, terwijl een zonnige gele ruimte juist een energieboost geeft. De juiste kleuren gebruiken is in een buitenomgeving minstens zo belangrijk als binnen, want ook daar is het ’s zomers lekker vertoeven. Lelies en calla’s lenen zich perfect voor het creëren van de prettigste kleurencombinaties omdat ze in zoveel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Maar een kleur is persoonlijk. Om je op weg te helpen de kleur te kiezen waar jij je het prettigst bij voelt, zijn ze voor je op een rijtje gezet.

Wit
Word jij ontzettend blij van opgeruimd, schoon en netjes? En ben je bijzonder hygiënisch? Dan is wit de perfecte kleur om te gebruiken. Wit wordt door het menselijke brein namelijk geassocieerd met schoon, helder, transparant, zuiver, onschuldig. Er bestaan puur witte lelies en calla’s op pot, maar ze zijn er ook in combinatie met andere kleuren, zoals rood, roze of geel.

Rood
Ben jij zo’n intens persoon waar menigeen jaloers op is? Iemand met energie voor tien en niet vies van een beetje erotiek? Dan is rood jouw match. Rood is de intenste kleur en uit onderzoek blijkt dat je ademhaling van deze kleur versnelt en je bloeddruk omhoog gaat. Rood staat voor energie en kan zwoele, erotische gevoelens oproepen. Calla’s en lelies op pot zijn er in allerlei tinten rood – van rozerood naar oranjerood en van lichtrood naar dieprood. Wat zal je je daar prettig bij voelen!

Oranje
Is de term ‘crea bea’ je op het lijf geschreven? Sta je positief in het leven en weet je van niets iets te maken? Dan is oranje jouw kleur! Oranje is de vrolijkste kleur en staat voor geluk en energie. Het grappige is dat deze kleur volgens onderzoekers de zuurstoftoevoer naar de hersenen stimuleert en daarmee dus ook de hersenactiviteit. Je wordt er dus lekker actief van. Oranje stimuleert, verwarmt, maakt creatief en stemt vrolijk. Omring je tuin met lelies en calla’s in verschillende oranjetinten en je voelt je als een vis in het water.

Geel
Omschrijven anderen jou als een blij ei? Iemand die onbezorgd door het leven dartelt? Dan is geel jouw kleur. Geel staat voor zon, geluk, blijdschap en onbezorgdheid. Houd de vrolijke sfeer en energiepijl in stand en zet je buitenruimte vol met gele calla’s en lelies in pot. Dat wordt gegarandeerd een vrolijke boel!

Groen
Geniet je volop van buiten zijn? En houd je van balans en rust? Dan voel je je bij de kleur groen vast het prettigst. Groen staat namelijk voor de natuur, harmonie en groei. Het is een rustgevende kleur die zorgt voor een gevoel van stabiliteit en ontspanning. De stelen en het blad van calla’s en lelies op pot zijn al groen, maar wist je dat er ook calla’s met groene knoppen bestaan? Dat is dubbel feest!

Paars
Sta je graag aan het roer? En vind je het prettig om op eigen benen te staan? Dan is paars jouw kleur. Paars staat voor onafhankelijkheid, wijsheid, macht en creativiteit. Lelies en calla’s op pot zijn er in de intenste kleuren paars. Van zacht lila tot bijna zwartpaars.

Roze
Omschrijf jij jezelf als liefdevol en zorgzaam? En voelen andere mensen zich prettig in jouw positieve aanwezigheid? Dan past de kleur roze perfect bij jou. Roze is de vrouwelijkste kleur en staat voor liefde, intimiteit, zorg en comfort. Creëer dit positieve gevoel in je tuin met uitbundige roze lelies en calla’s op pot. Er bestaan lelies met gigantische roze knoppen die zo groot kunnen worden als de omtrek van je gezicht!

www.ibulb.org

%d bloggers liken dit: