Koop een roos in de strijd tegen kinderkanker

Rosa ‘Perla Bianca’® is een gevulde, crèmewitte floribundaroos. Ze is niet enkel prachtig maar steunt nu ook een goed doel: het KKF kinderkankerfonds. Per verkochte roos gaat er € 1 naar het fonds. Reden te meer om er eentje (of meerdere) in je tuin te planten. Je kan deze roos aankopen via de website van De Rozenkring en ze zijn ook (beperkt) verkrijgbaar tijdens de Rozenfeesten op 11 juni aanstaande in het Rivierenhof te Deurne.

De roos heeft een diameter van ca. 7 cm. De bloemen verschijnen aan de stengels in trossen van 5- stuks. Ze heeft bovendien een heerlijke, zachte geur. Eenmaal volwassen wordt ze ongeveer 80 cm hoog. Op vruchtbare bodems kan ze wel tot +/- 1 m uitgroeien. De roos heeft een uitstekende bladgezondheid en is zelfreinigend. Ziekten als sterroetdauw, valse- en echte meeldauw en roest hebben geen vat op deze roos. Van half juni tot het invallen van de vorst zal deze roos zich steeds met nieuwe bloemen tonen. De roos is door haar hoge bladgezondheid dus bijzonder geschikt om in openbare plantsoenen te gebruiken maar uiteraard ook om te pronken in de kleine privétuin van de liefhebber. Tuinliefhebbers worden meer en meer milieubewust en met deze roos kunnen die eisen ruimschoots ingevuld worden. In 2008 kreeg deze roos haar ADR-label. Maar ook op diverse internationale rozenkeuringen viel ze in de prijzen. In Lyon kreeg ze de prijs “Grande Rose du Siècle”, in Parijs-Bagatelle behaalde ze een zilveren medaille in de categorie perkrozen.

Ook op het terras kan deze roos haar mannetje staan in grote terraskuipen in combinatie met andere eenjarige of vaste planten.

%d bloggers liken dit: