Nu zondag: La Fête de Jardins & Loisirs: Tuinfeest voor het hele gezin

Zin in een dagje uit met het hele gezin? Tegelijkertijd wat inkopen voor de tuin doen? Het kan op het tuinevenement ‘La Fête de Jardins & Loisirs’ op het provinciaal domein Chevetogne. Een honderdtal exposanten tonen je graag hun allernieuwste producten en trends. Volg een van de boeiende conferenties door onze groenjournalist Luc Noël en ravot met de kids in een van de vele speeltuinen op het domein.

Op zondag 28 mei 2017 vindt de 14de editie van La Fête de Jardins & Loisirs plaats, een tuinevenement voor klein en groot. Zo’n honderd standhouders zullen er hun kwalitatief hoogstaande producten voor de tuin en het buitenleven aanbieden. Liefhebbers kunnen luisteren naar boeiende conferenties die groenspecialisten Luc Noël en Francis Peeters gedurende de hele dag zullen brengen. Zij zullen onder meer tips geven over het gazon want deze editie staat in het teken van onze geliefde grasmat. Het kasteel op het domein zal voorzien worden van prachtige bloemendecoraties gecreëerd door studenten.

Gratis zakje zaden van VT-zaden voor elke bezoeker! 

Provinciaal domein Chevetogne
Chevetogne is gelegen in één van de mooiste heuvellandschappen van de provincie Namen (tussen Rochefort en Ciney) en daarom alleen al een uitgelezen bestemming om een bijzonder aangename dag door te brengen in het gezelschap van familie en vrienden. Dit domein van om en bij de 550 hectare, is een ode aan de natuur en de tuinen. De oorspronkelijke verscheidenheid van landschappen werd aangevuld door de dynamiek van de thematische tuinen: de landschapstuin, de woodland garden, de haagbeukenlaan, de Hervé Bazin-tuin, de geneeskrachtige plantentuin, de braamstruikentuin,…
Buiten een gezellige wandeling in deze tuinen, kan je er ook tennissen, basketballen, voetballen, minigolfen, kanovaren,… Voor de romantische zielen zijn er leuke boottochtjes. Een ideale bestemming voor daguitstappen en weekends dus!

Kinderparadijs
Aan de allerkleinsten werd ook gedacht. Er staan voldoende activiteiten op het programma en het domein is voorzien van 150 ha ludieke zones met 10 spectaculaire speeltuinen. De speelpleinen van het park zijn gerelateerd aan alle eeuwige mythes uit de kinderjaren: het ‘Ros Beiaard’, de ‘Robin Hood Hutjes’, het ‘Strand van Robinson Crusoe’, de piratenwereld, ridderwereld, de wonderbaarlijke wereld van sprookjes en legenden.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Provinciaal Domein Chevetogne, 5590 Chevetogne – E 411 Namen – Luxemburg, afrit 22
Zondag 28 mei 2017 van 10 – 18 uur
Inkom: € 10 (koop je ticket online en ontvang een gratis paar tuinhandschoenen)
Kinderen -6 jaar gratis
Catering- en picknickfaciliteiten
Gratis kinderanimatie
Gratis parking

www.lafetedejardinsetloisirs.be

%d bloggers liken dit: