La Feuillerie | De eerste plantenbeurs na corona!

We hebben er allemaal lang op moeten wachten maar de eerste plantenbeurs is een feit. En wat voor één. Op 27 en 28 juni opent La Feuillerie de deuren voor een plantenmarkt met zeldzame en collectieplanten. Dit jaar staan de bijenplanten volop in de spotlights.

Plantentuin La Feuillerie

La Feuillerie is een klein, romantisch park van 3,5 hectare groot in de typische Engelse landschapsstijl. Het park wordt beschouwd als de meest interessante plantentuin – arboretum van Wallonië. Dankzij de zeldzame bomen, heesters, rozelaars en niet minder dan 2000 nieuwe bomen geraak je niet uitgekeken op dit domein. In dit impressionante park vinden elk jaar evenementen plaats om het grote publiek te laten kennismaken met kwekers en hun fantastische collectie.

Zo ook op 27 en 28 juni. Dat weekend kan je tussen 10 uur en 18 uur terecht op het domein voor een selectie van de beste Belgische en buitenlandse gespecialiseerde plantenkwekers.

eerste plantenbeurs na corona plantentuin arboretum La Feuillerie Wallonië België evenementen activiteiten Ardennen plantenliefhebbers bloemen zeldzame planten collectieplanten uitstap gezin natuur familie gezinsuitstap to do evenementen bezoeken tips zomervakantie tuinen open tuinen bezoektuin genieten in de natuur België in eigen land advies plantentuin botanische tuin interessant bijenplanten kwekers ontdekken bijleren over planten juni Belgische plantenkwekers bomen siergrassen tips experten kenners bijen bijvriendelijke tuin bijenboek boeken over bijen weetjes inspiratie tuinieren bloeiende tuin zomerbloemen hommen honingbijen vlinders insecten in de tuin leven in de tuin zakboek handboek leesboek lezen over bijen bijentuin fence tuinmagazine Belgisch magazine
© La Feuillerie

Bijenplanten in de spotlights

Samen met bomen, heesters, vaste planten, bloembollen, siergrassen, coniferen, rozen, fruitbomen, waterplanten, inheemse planten, eenjarige planten, biologische zaden… staan dit jaar de bijenplanten volop in de spotlights. En dat is helemaal terecht want we hebben de bijen meer dan ooit nodig.

Kom dus langs en ontdek naast tips and tricks van kenners welke planten je kan inzetten als belangrijke voedselbron voor honingbijen, hommels, vlinders en vele anderen.

Praktische informatie

Prijzen
De toegangsprijs is € 7. Leden van een tuinvereniging en senioren betalen € 5. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis binnen.
Let op: gezien de huidige situatie zal er geen verkoop van eten en drinken zijn.

Locatie
Het evenement vindt plaats in La Feuillerie – 1, rue de la Feuillerie – 7760 CELLES

Meer informatie en een lijst van exposanten vindt u hier.


Wil je nog meer tips voor een bijvriendelijke tuin? Wij zetten er hier 10 op een rij!

Een andere leuke suggestie is het Zakboek voor de bijentuin. Een handig boekje met tips en weetjes om je balkon, terras en tuin extra gezellig én bijvriendelijk te maken. De lezer wordt in dit zakboek meegenomen in het boeiende verhaal van bestuiving, kleurrijke zoemende borders en snoephagen. Je maakt kennis met de belangrijkste bijensoorten, maar ook met de mooiste planten en struiken die van je tuin een waar bijenparadijs maken.

Bestel nu het Zakboek voor de bijentuin en geniet van gratis verzending.

zakboek voor de bijentuin balkon tuin bij-vriendelijk bijvriendelijk bijentuin tips handleiding handboek Marc Verachtert bijenspecialisten tuintips tuindieren insecten in de tuin tuininsecten leven in de tuin bloeiende tuin tips voor bijen Week van de Bij Bart Vandepoele Bruno Ramaut bestuiving kleurrijke borders kleuren bloemen hangen planten tuinleven buitenleven tuininspiratie gezellige tuin interessant tips over bijen tuinliefhebbers plantenliefhebbers bloemenliefhebbers cadeautip geschenk geschenkideeën boeken tuinboeken tuininfo

%d bloggers liken dit: