©Kris Van De Sande

Laatste weekend Chrysantenfestival in Japanse Tuin (20-21/10)

Het weekend van 20 en 21 oktober eindigt het Chrysantenfestival in de Japanse Tuin in Hasselt. Tom De Houwer, die de publiekstrekker realiseerde op Fleuramour, trakteert je op bijzondere chrysantencreaties. Wij gingen een kijkje nemen en spraken met de architect.

Bij daglicht of verlicht

Je kan het Chrysantenfestival nog tot en met zondag 21 oktober 2018 bezoeken in de Japanse Tuin in Hasselt, dagelijks van 10 tot 17 uur. Op zaterdag 20 oktober kan je de chrysantencreaties ook in het donker aanschouwen met sfeervolle verlichting en wel tot 23 uur. Een aanrader!

“Dit is het beste moment om de Japanse Tuin te bezoeken”, vertelt bloemenkunstenaar Tom De Houwer. “De Japanse Tuin is sowieso al een bezoek waard, de bladeren hebben momenteel prachtige kleurschakeringen én je krijgt er nu nog unieke chrysantencreaties bij ook.”

Zintuiglijke beleving

De Houwer heeft alles minutieus voorbereid en uitgewerkt met een team van zo’n 60 mensen. “Voor het Chrysantenfestival wou ik een aantal kunstwerken met chrysanten ontwerpen, met als artistiek vertrekpunt ‘Sensei Senses’, wat zoveel betekent als leraar van de zintuigen.” Met dit project wil de florist van Fleur Creatief dan ook graag de Japanse traditie uitbeelden en de zintuiglijke beleving versterken.

Op je route door de Japanse Tuin loop je verschillende chrysantencombinaties tegen het lijf, waarbij de floraal vormgever je zintuigen bespeelt. Elke creatie heeft een bijzonder verhaal, zoals je in de slideshow zult merken.

Waarom chrysanten?

De bontgekleurde chrysanten verbinden Japan en België. Van oudsher vieren Japanners de bloeiperiode van de chrysanten als het begin van de herfst. De chrysant staat in de Japanse traditie symbool voor een lang leven en voor de Japanse keizer. Tijdens het festival is de Japanse Tuin in Hasselt versierd met in totaal 2.000 chrysanten.

>> Meer info

 

Praktisch: 13-21 oktober 2018, maandag gesloten, dinsdag-vrijdag en zondag 10u-17u, zaterdagen 10u-23u

Locatie: Japanse Tuin, Gouverneur Verwilghensingel 23, 3500 Hasselt

Tickets: online te koop via de website www.japansetuin.be

%d bloggers liken dit: