BloemenBloemen en PlantenTuinkampioenTuinplanten

Leuk voor de paasvakantie: zonnebloemen zaaien

Het is weer paasvakantie! Trek samen met je kleine (b)engels de tuin in om zonnebloemen te zaaien. Deze bloem groeit gemakkelijk, wordt heel hoog en maakt je meteen vrolijk. Als je ook zo’n kanjer in de tuin wil, is april de juiste maand om eraan te beginnen.

Fence Tuinmagazine: Zoek je nog iets leuks om te doen met de kinderen tijdens de verlengde paasvakantie? Ga de tuin in en zaai zonnebloemen.Zonnebloemen zaaien voor de tuinkampioen

Koop een zakje zonnebloemzaad voor hoge zonnebloemen, er zijn ook soorten die niet tot in de hemel groeien. Kies daarna een superzonnig – wat had je gedacht? – plekje uit in de tuin. Stop de zaadjes ongeveer 2 cm diep en niet te dicht bij elkaar in de grond. Dek af met aarde en geef ze flink wat water om te starten. Blijf daarna af en toe gieten, maar alleen als de grond is uitgedroogd: zonnebloemen houden niet van natte voeten.

Van zodra de bloem een beetje stengel heeft, zet je elke week op ongeveer hetzelfde moment een streepje op de stengel. Zo zie je hoe snel zo’n bloem groeit. Breek jij het record? In Duitsland heeft een zonnebloem ooit al een hoogte van 9,17 m bereikt!

EXTRA TIP: van zodra de stengel ongeveer een halve meter hoog is, zet je er een (bamboe)stok naast. Maak de zonnebloemstengel daaraan vast, zodat hij niet kan omvallen of knakken.

Benieuwd naar meer leuke ideeën voor de tuinkampioen? Bestel snel het aprilnummer van Fence Tuinmagazine & laat het gratis bij je thuis leveren. Ook te koop bij je lokale dagbladhandelaar.


Tekst: Cecilia Debacker

%d bloggers liken dit: