Maak-het-zelf | Krans van rozenbottels

Rozenbottels zijn een prachtige decoratie voor de herfst en de winter. We verwerken ze in een natuurlijke krans om aan de muur of deur te hangen om op die manier wat extra sfeer in je interieur te brengen. Lees hier hoe je de krans zelf maakt.

Afhankelijk van het soort roos verschillen de rozenbottels van kleur, vorm en grootte. Ze bevatten enorm veel vitamine C en je kan er confituur of thee van maken. Bovendien zijn rozenbottels bijzonder decoratief! We maken een natuurlijke, wilde krans. Dat maakt deze krans ideaal voor beginners.

Wat heb je nodig voor deze wilde krans?

  • Rozenbottels van de hondsroos (Rosa canina). Zorg ervoor dat je de rozenbottels niet te ver afsnijdt, want we gebruiken ze vandaag met tak en al.  Heb je zelf geen rozenbottels in de tuin? Vraag dan in het tuincentrum of bij de bloemist naar doornloze takken.
  • Koperdraad

Hoe maak je het?

Stap 1: Vlecht de takken van de rozenbottels als een boog in elkaar.
Stap 2: Maak telkens vast met koperdraad tot je een wilde krans hebt.

Als je wil kan je ook nog leuke herfst- of kerstdecoratie toevoegen aan je bottelkrans. Denk maar aan vogeltjes, kerstballen… De rozenbottel blijft heel lang goed, dus je kan er alle kanten mee op.


Fan van natuurlijk bloemschikken?

De natuur inspireert! In het boek ‘Natuurlijk Bloemschikken’ laat meester-bloemist Klaus Wagener zien hoeveel schatten de natuur ons te bieden heeft en hoe je er allerlei prachtige decoraties mee kan maken. Boordevol leuke DIY’s met bloemen en planten uit je eigen tuin, zoals bijvoorbeeld deze sfeervolle bottelkrans. Voor alle seizoenen!

Te koop in de Fence boekenshop voor slechts €24,99.

natuurlijk bloemschikken natur klaus wagener fleur creatief magazine fleurbookshop.com

%d bloggers liken dit: