© TuinIdee 2020

Maak je droomtuin waar op TuinIdee 2020

Van 13 t.e.m. 16 februari 2020 ontdek je in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch [NL] de laatste trends en innovaties voor het nieuwe tuinseizoen. Benieuwd wat er allemaal te beleven valt op het grootste tuinevenement van Nederland? Fence Tuinmagazine geeft je een overzichtje van de leukste to do’s.

Tuin van de Toekomst

Nieuwsgierig naar hoe onze tuinen de komende jaren zullen evolueren? Op TuinIdee stap je in de Black Box en neem je met een VR bril een kijkje in de Tuin van de Toekomst. Laat je alvast verleiden door de trailer.

Inspiratietuinen: Floor’s moestuin

Over de beursvloer verspreid zijn er heel veel verschillende inspiratietuinen. Deze tuinen zijn speciaal voor TuinIdee ontworpen. Van een moestuin tot een exclusieve tuin, maar bijvoorbeeld ook een avontuurlijke tuin.

De moderne moestuin van Floor Korte is zeker een bezoekje waard om meer inzicht te krijgen in hoe je je eigen groeten, fruit en kruiden kan kweken in grote of kleine moestuintjes. Floor Korte is bekend van haar boeken ‘De moestuin’ en ‘Een jaar in de moestuin’. Ze schrijft ook haar eigen blog Floor’s Moestuin vanuit haar liefde voor moestuinieren.

Een mooie gelegenheid om eens inspiratie op te doen voor jouw tuin!

TuinTheater over mooie en lekkere planten

In het TuinTheater zijn er verschillende sprekers en presentaties te zien. Ga bijvoorbeeld luisteren naar Carine Bex die vertelt over eetbare planten en bloemen die niet alleen mooi, maar ook erg lekker zijn. Carine Bex is fotografe, creatieve duizendpoot en gelukkig eigenaar van een altijd fascinerende moestuin. Ze combineert bijzondere, kleurrijke groenten met eetbare bloemen en planten in contrasterende tinten. Nieuwsgierig? Neem al eens een kijkje op haar blog Moestuinkriebels.

Het TuinTheater ‘Eetbare planten, vooral mooi en lekker’ van Carine Bex kan je volgen op zaterdag 15 februari om 15:45 uur en op zondag 16 februari om 12:55 uur.

Je eigen tuin ontwerpen

Naast de Inspiratietuinen, het TuinTheater en de Tuin van de Toekomst zijn er op TuinIdee ook talrijke workshops om te ontdekken. Droom je al lang van je eigen paradijselijke tuin? Bij professioneel tuinarchitect Fhreja van het ontwerpbureau Groene Leefomgeving leer je hoe je jouw eigen tuinontwerp kan maken.

Deze workshop kan je elke dag volgen en kost €15 p.p. (inclusief gebruik tekenmaterialen en tuinontwerp stappenplan). Neem zeker een kaveltekening met woningindeling op schaal (bijvoorbeeld 1:100 of 1:50) en enkele foto’s mee om goed van start te kunnen.

 

Benieuwd? Hier bekijk je het volledige programma van TuinIdee 2020.

Tip: Als je online tickets bestelt, ontvang je €4,- korting en betaal je slechts €12,50!

%d bloggers liken dit: