Maak je eigen Halloween-lantaarn

Tuinkampioenen zet je schrap, want vandaag gaan we aan de slag voor Halloween en komen we alvast in de griezelsfeer! Als de pompoenoogst in de tuin geslaagd is, kun je er vast eentje missen om een Halloween-lantaarn van te maken. Kies jij voor een enge of een vrolijke versie?

Wat heb je nodig?

🎃 Pompoen
🎃 Mes
🎃 Ijsschep (of lepel)
🎃 Appelboor
🎃 Kom (voor het vruchtvlees en de pitten)
🎃 Theelichtje

Hoe maak je het?

1. We beginnen met het ‘gevaarlijke’ werk: het deksel van de pompoen snijden. Laat mama of papa daar wel even bij helpen.

2. Nu is het aan jou: met een ijsschep verwijder je het vruchtvlees én de zaden gemakkelijk uit de pompoen. Maak er daarna met een appelboor enkele grote gaten in en/of met een dikke spijker een patroon van kleine gaatjes. Of teken met een potlood een gezichtje – vrolijk of griezelig – op de pompoen en snijd uit. Heb je inspiratie nodig? Onderaan vind je heel wat leuke voorbeelden!

3. Zet nog even een kaarsje in de pompoen en je bent helemaal klaar om te griezelen!

Niet vergeten: bewaar enkele zaden van de pompoen, spoel ze schoon en laat ze goed drogen. Na enkele dagen kun je er een flinterdun vliesje afwrijven. Als dat gebeurd is, stop je ze in een envelopje of papieren zakje. Bewaar ze op een droge, niet te warme plek. In april kun je er weer mee aan de slag.


Tekst: Cecilia Debacker

%d bloggers liken dit: