© Bloemenbureau Holland www.mooiwatplantendoen.nl

Maak van je tuin een urban jungle

Blijf jij deze zomervakantie lekker thuis? Maak van je tuin een exotische vakantiebestemming met deze tropische planten.

5 stoere planten voor een jungle in je tuin

1. Heliconia

De Heliconia lijkt een kruising tussen de Indische rietpalm, paradijsvogelbloem en bananenplant. Tussen de flinke springerige bladeren groeien de schutbladeren, die een feestje maken van de bijzondere plant. Het zijn opvallende rode, ronde, puntige vormen met een vleugje groen en geel. Tussen de schutbladeren groeien dan weer kleine onopvallende rode, oranje, gele of roze bloemen. Je kunt kiezen voor de rechtopstaande of hangende bloeiwijzen.

Een fijn stukje flora om je tijdens de zomermaanden gezelschap te houden in de tuin!

Fence Tuinmagazine: Met deze planten maak je van je tuin een urban jungle
© pixabay

2. Palmlelie ‘Yucca’

De Yucca heeft lange, puntige bladeren die direct uit de aarde of uit een stammetje groeien. Het blad is groen, met soms een vleugje roomwit of geel en heeft een scherp randje. De plant groeide oorspronkelijk in het wild in het zuiden van de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en in het Caribisch gebied. De plant floreert in woestijnachtige gebieden en geniet daar van zon en relatieve droogte.

Haal de Yucca op tijd naar binnen als je hem buiten zet, want vorst zal hij niet overleven.

3. Dadelpalm ‘Phoenix’

De Phoenix, ook bekend onder zijn Nederlandse naam dadelpalm, ken je misschien van reizen in Zuid-Europa, Noord-Afrika of de Canarische eilanden. Daar loop je de palm veel tegen het lijf. De palm geeft met zijn dikke stam en grote geveerde bladeren een extra tropisch tintje aan het straatbeeld.

Ook de Phoenix haal je best op tijd naar binnen, want vorst zal hij niet overleven.

Fence Tuinmagazine: Met deze planten maak je van je tuin een urban jungle
© Bloemenbureau Holland www.mooiwatplantendoen.nl

4. Citrusboompjes

Onder citrusboompjes verstaan we de kuipplanten mandarijn, citroen, limoen, sinaasappel, kumquat en grapefruit. Ze zien er steeds net even iets anders uit, maar hebben wel allemaal een stevige stam met daarop een groene kroon. Bovendien krijgen ze allemaal overweldigende bloesems, staan ze graag warm en zonnig en geven ze jouw terras of balkon een vleugje vakantiegevoel.

5. Chinese windmolenpalm ‘Trachycarpus’

Chinese windmolenpalm (Trachycarpus) kenmerkt zich door zijn waaiervormige bladeren. Deze soort komt voor in flinke maten waardoor hij prima geschikt is om terrassen en oprijlanen mee aan te kleden. De Trachycarpus staat bekend als de meest winterharde palm. Eentje waar je dus in de tuin zomer en winter plezier aan kunt beleven.

Fence Tuinmagazine: Met deze planten maak je van je tuin een urban jungle
© Bloemenbureau Holland www.mooiwatplantendoen.nl

www.bloemenbureauholland.nl

%d bloggers liken dit: