Bloemen en PlantenNieuwsnieuwsbriefOpen Tuin

Magnolia’s brengen de lente naar Plantentuin Meise

De lente is niet meer te houden in Plantentuin Meise! Magnolia’s, camelia’s, narcissen, krokussen en rododendrons: bijna de hele Plantentuin staat in bloei.

De Plantentuin heeft dit nog niet veel meegemaakt: de winterbloeiers zoals de cyclamen en de sneeuwklokjes zijn nog niet uitgebloeid en de magnoliabloemen zijn er al!

Zo’n lentevuurwerk is natuurlijk prachtig om te zien: behalve de schitterende en soms heerlijk geurende magnolia’s, bloeien er ook al hele tapijten met krokussen en narcissen, duiken hier en daar vroege bloemen op bij de rododendrons, staan de knoppen van de camelia’s op springen en zijn er wilde gele sleutelbloemen en witte tapijten van bosanemonen te bewonderen. Met het mooie weer dat ze voorspellen is het ideaal om dat zalige lentegevoel in de Plantentuin te komen opsnuiven!

Tijdens de paasvakantie doet de Plantentuin er nog een schepje bovenop: een paasspeurtocht voor de kinderen, leuke mini-workshops, bosbaden in de ochtend en een feestelijk paasontbijt in de sfeervolle Oranjerie maken het lenteplaatje compleet.

❕ Door de evolutie van de coronacrisis werd beslist de Plantentuin te sluiten voor het publiek, minstens tot 3 april 2020. Bedankt voor uw begrip.

www.plantentuinmeise.be

%d bloggers liken dit: