Meekijken in het nest van de slechtvalk

Sinds donderdag kan je opnieuw het broedseizoen van de slechtvalken in Brussel volgen. Beelden vanuit de nesten in Brussel, Sint-Pieters-Woluwe en Ukkel, komen de klok rond op je scherm met de nodige commentaar erbij (via de blog). Tot 27 mei live te volgen als je het broeden, het uitkomen van de eieren (voorzien rond 11 april) en het uitvliegen van de kuikens wil meemaken.

Dit jaar in een notendop:

 – NIEUW “Neus aan bek met de kuikens”: Dit voorjaar plaatsen we een derde camera IN het nest van de kathedraal. Om “neus aan bek”, van zeer kortbij dus, de 4 kuikens te kunnen volgen. Je komt als het ware binnen in het nest dankzij deze mini-camera in kikvorsperspectief. Grappig detail: er staan “ruitenwissertjes” op om optimaal het gezinsleven van de familie Valk te kunnen observeren.

– Brussel, stad voor slechtvalken. In Brussel hebben zich twaalf paartjes slechtvalken genesteld. Dit is ongelooflijk, want mensen in heel Europa hebben tientallen jaren lang op deze vogels gejaagd. Begin maart legden alle wijfjes vier eieren en nu zijn de paren aan het broeden. 

 – De slechtvalken van dichtbij. De ornithologen van het Museum observeren de paren nauwkeurig en systematisch en ringen de jongen. Zo gaan ze na hoe de populatie slechtvalken in en rond België evolueert.

www.valkenvooriedereen.be