BloemenBloemen en PlantenEropuit

Meesterlijke bloemendecoraties op Koket Koksijde

Het gemeentehuis van Koksijde wordt van 24 t.e.m. 27 september het unieke decor voor de 4de florale editie van Koket Koksijde. Belgische en internationale floristenteams brengen meesterlijke bloemendecoraties met een knipoog naar het culinaire onder de noemer ‘Bloemen met smaak’.

De rode draad van het prestigieus bloemenfestival Koket Koksijde – Bloemen met smaak is geïnspireerd door de nabijheid én het jubileumjaar van Hotelschool Ter Duinen en Horeca Koksijde. Met dit thema brengt de organisatie een florale ode die tot de verbeelding spreekt. Koket Koksijde laat de bezoekers genieten van de mooiste en meest bijzondere bloemen, planten, arrangementen en bijzondere indoor en outdoor creaties. Niet alleen florale kunst en groene binnenruimtes, maar ook geurende kruiden en de Belgische chrysant als najaarsbloem worden er in de kijker gezet.

Voor de vernieuwde vierde editie van Koket Koksijde werkt de stad samen met Floraliën Gent. “Dankzij hun jarenlange ervaring, kennis, naam en faam zullen we opnieuw een florale topbeleving kunnen aanbieden in en rond het gemeentehuis van Koksijde. De samenwerking met Floraliën laat ook toe het project een internationale uitstraling te geven”, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche.

Wat kan je verwachten?

De expo start in het gemeentehuis waar de inkom wordt aangekleed door de studenten van de tuinbouwschool PTI te Kortrijk. Het parcours leidt de bezoekers daarna naar de tweede verdieping waar het team Haruko Noda (Japan) de Kokpit zal aankleden met frêle vormen. Op de doorloop zullen de zussen Julie en Sarah Vanneste een florale impressie van een florale tafel laten zien.

Vanop het gelijkvloers kunnen we genieten van cascading flowers van Olivier Petillion en Tim Beyens, en de topwerken van Stefan van Berlo, Tania Huyghe en een Roemeens designerteam onder leiding van Mircea Gheta. Op een coronaveilige manier wordt het publiek naar beneden geleid doorheen de aangeklede en floraal versierde tafels van Geert Pattyn en team met o.a. Carl Depuydt, Benoit Vandendriesche, Leen Roelens en Werner Crolet.

Naast de decoratie binnen wordt op het Theaterplein voor het gemeentehuis een buitentuin aangelegd van 1000m². In de tuin staan naast florale installaties vooral de Belgische chrysanten en kruiden centraal. De doelstelling bij deze vernieuwde editie is de realisatie van een mooi ingerichte ontmoetingsplaats tussen verschillende generaties en het creëren van een goede groepsdynamiek.

Topfloristen brengen er meesterlijke bloemendecoraties met een knipoog naar het culinaire in de badplaats. In een vernieuwde opstelling met Black Boxen worden florale installaties tentoongesteld. De arrangementen zijn vegetatief of bloemrijk opgemaakt uit natuurlijke materialen. Onderstaande florale kunstenaars werken ook mee aan het florale verhaal: Fran Salomez, Hilde Verhelle, Fleur Dewaelsche, Johan Van Steenkiste, Nele Destoop, Phebe Bovyn, Wim Dierendonck, Koenraad Fonteyne, Paulien Verhaert, Katia Gilmet, Richard Mos (Nederland), Mullebrouck Liselotte, Bloemen Ann, Tom De Wilde, Elsie Vanderlinden.

De Poort op de Rotonde in Koksijde wordt speciaal aangekleed door Jo Pattyn en team.

Meer info over Koket Koksijde.

Zoek je meer leuke evenementen voor bloemenliefhebbers?
Dan is Fleur Floral Fashion zeker iets voor jou!

%d bloggers liken dit: