CurieuzeNeuzen © An Van Gijsem

Meet jij mee de hitte in de tuin?

Zomer na zomer sneuvelen er hitte- en droogterecords. Dat beginnen we ook steeds meer te voelen in onze eigen tuin. Hoe kunnen we ons wapenen tegen die droogte? En wat maakt dat je tuin koel blijft tijdens een hittegolf? CurieuzeNeuzen in de Tuin zoekt 5.000 burgerwetenschappers om de hitte en de droogte in Vlaanderen in kaart te brengen.

Hoe werkt het?

CurieuzeNeuzen in de Tuin is het grootste burgeronderzoek in Vlaanderen naar hitte en droogte ooit. Met de hulp van innovatieve technologie brengen de CurieuzeNeuzen een half jaar lang de hitte en de droogte in kaart op 5.000 meetpunten.

Op elk meetpunt meet een slimme sensor de temperatuur en het vochtgehalte van de bodem. Via het Internet-Of-Things zendt deze sensor dagelijks data door naar de Universiteit Antwerpen. Via een persoonlijk dashboard krijg je toegang tot de gegevens uit jouw tuin. Zo volg je live welke impact droogte en hitte op jouw tuin hebben.

Doe mee!

Plaats ook een sensor in jouw gazon en word burgerwetenschapper in een internationaal uniek onderzoek. Groot, klein, stedelijk of landelijk gelegen: elke tuin kan meedoen. Wetenschappers gaan aan de slag met deze belangrijke data over de effecten van hitte en droogte. En op jouw beurt ontvang jij een rapport vol nieuwe inzichten over jouw eigen tuin.

» Schrijf je nu in!

Inschrijven als kandidaat-meetpunt is mogelijk tot en met 14 februari.


CurieuzeNeuzen in de Tuin is een initiatief van de Universiteit Antwerpen en De Standaard, in nauwe samenwerking met Rabobank.be, Orange, Vito, VMM, Departement Enonomie, Wetenschap en Innovatie, Departement Omgeving, Bio-Planet, DPD en Aquafin.

%d bloggers liken dit: