© Fleuramour / Studio PSG

Mooie vooruitzichten voor september: Bloemenexpo Fleur Floral Fashion in Alden Biesen

Wegdromen bij tal van florale kunstwerken, snuisteren tussen mooie hebbedingen in de pop-ups en nagenieten met een drankje op het terras. Klinkt dat als het perfecte dagje uit? Noteer Fleur Floral Fashion dan nu al in je agenda! Een coronaproof evenement dat je doet dagdromen van het groots opgezette Fleuramour dat volgend jaar zijn 25ste jubileum viert.

Unieke bloemenweelde op kasteeldomein

Vijf dagen lang – van 23 t.e.m. 27 september 2021 – wordt de Landcommanderij van Alden Biesen omgetoverd tot een florale droomwereld. Één van de grootste kasteeldomeinen in de Euregio en een inspirerende site die jaarlijks een kwart miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland trekt. De perfecte locatie voor een betoverend bloemenevenement als Fleur Floral Fashion.

Je bezoek aan de bloemenexpo start met een wandeling door de Engelse tuin die je tot bij de grote toegangspoort aan de achterzijde van het kasteel brengt. Wanneer je het domein betreedt, word je verrast door prachtige bloemencreaties in en rond het kasteel.

Floral art pur sang

Tientallen floristen uit België en Nederland zorgen voor indrukwekkende creaties in samenwerking met artiesten van over de hele wereld. Het thema van dit jaar luidt: ‘A Castle Deserves Art’. De lat ligt dus extra hoog op artistiek niveau. Onder meer Moniek Vanden Berghe, Sören Van Laer en Charlotte Bartholomé laten hun creativiteit los op het thema kunst.

Ben je zelf ook een creatieve bloemenliefhebber? Dan is hoedjesdag op vrijdag 24 september helemaal iets voor jou. Je ontwerpt je mooiste florale hoed met bloemen en/of planten en flaneert er trots mee door het kasteel. Elke bezoeker draagt een unieke creatie. Groot, klein, gek of geniaal? Alles kan!

Scupturen van Nicolas Lavarenne

De prachtige bloemenweelde op Fleur Floral Fashion wordt ondersteund door andere kunstzinnige projecten verspreid over het domein.

Indrukwekkende sculpturen van de Franse beeldhouwer Nicolas Lavarenne tillen het geheel naar een hoger niveau. Figuren met stelten, lange stengels en driepotige elementen vormen de essentie van zijn werk. Hij stelde zijn sculpturen al tentoon in wereldsteden als Parijs, Beiroet, Genève en Brussel. Op dit moment prijken zijn werken op de 28ste editie van Sculpture Link in Knokke. En in september dus ook op Fleur Floral Fashion in Bilzen.

Pop-up winkeltjes met gezellig terras

Op je route door de bloemenexpo maak je een stop in de Tiendschuur van het domein. Daar kan je leuke hebbedingen shoppen in tal van gezellige pop-up winkeltjes. Na je bezoek aan de bloemenexpo wandel je verder naar het Buitenhof om de rest van de pop-ups te ontdekken. Bovendien kan je er nagenieten zo lang je wil met een lekker hapje of drankje op het terras. De perfecte afsluiter van een fleurig dagje uit.

Kom, kijk en raak verwonderd

Fleur Floral Fashion vindt plaats van donderdag 23 tot en met maandag 27 september in de Landcommanderij van Alden Biesen (Bilzen). De bloemenexpo is elke dag geopend van 9.30 tot 19.30 uur en kan bezocht worden in tijdsloten van twee uur. Zo willen we iedereen de kans geven om Fleur Floral Fashion te bezoeken.

❕ Het aantal tickets voor deze editie is beperkt en enkel online verkrijgbaar in voorverkoop. Er zal geen ticketverkoop zijn aan de kassa. Reserveer je toegangsticket met tijdslot naar keuze dus op tijd om zeker te zijn van je plek.

» Ik wil naar Fleur Floral Fashion!

Jouw gratis ticket voor Fleur Floral Fashion

Heb je een abonnement op Fence Tuinmagazine? Is je Fence lidkaart nog geldig op 30/9/2021? Dan kan je met je lidnummer je gratis ticket voor Fleur Floral Fashion by Fleuramour reserveren.

Zo kan je het gratis ticket bemachtigen:

  • Ga naar fleuramour.be.
  • Klik op tickets.
  • Kies de dag en het uur dat je wil komen.
  • Reserveer het aantal ticket dat je nodig hebt, inclusief je gratis ticket.
  • Vul in het vakje couponcode, je lidnummer (klantnummer) in. Dit lidnummer geldt als kortingscode. Je vindt het nummer op je lidkaart.
  • Ga naar afrekenen. Je gratis ticket wordt automatisch verrekend.
  • Als je alle stappen doorlopen hebt, krijg je je e-ticket meteen in je mailbox.

Let wel: in het kader van de geldende coronamaatregelen en het stroomlijnen van de bezoekersaantallen, is het  verplicht om vooraf een ticket en tijdslot te reserveren. Ook voor je gratis ticket! Dat kan enkel online via fleuramour.be. Er zal geen kassa zijn ter plaatse. Je klantcode is je kortingscode en geldt voor 1 persoon. Niet cumuleerbaar met andere acties.

De komende weken wordt het programma van Fleur Floral Fashion – Powered by Fleuramour verder vormgegeven en tot in de puntjes uitgewerkt. Volg alle updates op de website, Facebook en Instagram. Een ding is zeker… het belooft opnieuw een spetterende editie te worden!

Fence Tuinmagazine: Bezoek het bloemenfestival Fleur Floral Fashion. Hét flower event van 2021. Dat mag je niet missen!
© Fleuramour / Studio PSG

Fleur Floral Fashion is een welgekomen alternatief voor het jaarlijks drukbezocht internationaal bloemenfestival Fleuramour. Het event zou in 2020 haar 25ste verjaardag vieren, maar omwille van de pandemie moest de organisatie het bloemenfestival annuleren. Aangezien de sanitaire situatie nog steeds onzeker is, wordt het grote verjaardagsfeest verder uitgesteld tot september 2022. Liefhebbers kunnen dit jaar wél genieten van de bloemenexpo in aangepaste vorm, onder andere omstandigheden en voor deze editie ook onder een andere naam. Kleiner en beperkter, maar daarom niet minder mooi. Fleur Floral Fashion wordt het meest betoverende bloemenevenement van het jaar!

fleuramour.be

%d bloggers liken dit: