Nu in Fence: Op bezoek bij Orangerie Jaeken

Van een citrus heb je het hele jaar plezier. De plant gaat voor geurende bloesem, spannend uitkijken naar het prille begin van vruchten die groeien, rijpen en smaken. Voeg daar nog aan toe dat elke citrus een elegant groenblijvend struikje is. Orangerie Jaeken in Reet is al twintig jaar in de ban.

Heerlijk zuiders!

Voor een mooi sinaasappelboompje, limoen, pompelmoes, kumquat, citroen en noem maar op, moet je heus niet naar het zonnige zuiden rijden. Best niet zelfs. Je loopt gevaar plantenziekten mee te brengen. Bovendien is de pot vaak gevuld met grond die niet bedoeld is om de plant als kuipplant door het leven te laten gaan. Bespaar je dus de verplaatsing en rijd richting Reet, naar Orangerie Jaeken. Al twintig jaar zijn zij een draaischijf voor de mooiste en beste citrusplanten voor ons land.

“We hebben daarvoor contacten met de beste kwekers en groothandels in Italië en Spanje”, zegt Charlotte Jaeken, de zaakvoerder. En zeggen dat het allemaal begon met enkele planten die vader Bart als student kreeg tijdens een verplichte stage op een tuinbouwbedrijf. “Die paar kumquats groeiden snel uit tot een heuse collectie en na wat jaren dan ook tot deze zaak.” Tien jaar geleden nam Charlotte de leiding over. Bart weet dat ze dat goed doet en focust voor 100 % terug op tuinaanleg en tuinonderhoud.

Lees en kijk verder

Ben je benieuwd naar ons bezoek aan Orangerie Jaeken? Bestel dan nu het aprilnummer van Fence Tuinmagazine & lees de volledige reportage!

Het aprilnummer van Fence Tuinmagazine is er! In dit magazine krijg je tips om tijdens het voorjaar aan de slag te gaan in de siertuin en de moestuin. Met de leukste ideeën om van jouw tuin een paradijs te maken!


Tekst: Marc Verachtert

%d bloggers liken dit: